Φιλιππίδης: Αθώος για τον βιασμό- Ένοχος για απόπειρα βιασμού κατά συρροή

filippidis dimitrakopoulos.jpg

Ομόφωνα αθώος λόγω αμφιβολιών για την κατηγορία του βιασμού κρίθηκε ο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης, ενώ το δικαστήριο τον έκρινε ομόφωνα ένοχο για την απόπειρα βιασμού της δεύτερης και της τρίτης καταγγέλους.

Σημειώνεται ότι η διάσκεψη για την απόφαση ήταν μαραθώνια, καθώς κράτησε πάνω από επτά ώρες. Σημειώνεται ότι η απόφαση του δικαστηρίου ακολουθεί την εισαγγελική πρόταση. Εντός της ημέρας αναμένεται και η απόφαση για τις ποινές που θα του επιβληθούν.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης, το λόγο πήρε ο συνήγορος του Πέτρου Φιλιππίδη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ο οποίος είπε «οι δικαστικές αποφάσεις κρίνονται», ενώ ζήτησε να αναγνωριστούν ελαφρυντικά στον πελάτη του. «Κανω έκκληση να αναγνωρίσετε ένα ελαφρυντικό και η ποινή να είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα». Παράλληλα, ζήτησε να του αναγνωρισθεί το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφορά μετά την πράξη.

Ακούγοντας την απόφαση μόλις διέκοψε το δικαστήριο για να συνεδριάσει επί των ποινών, οι καταγγέλλουσες επεσαν στην αγγαλια των συνηγόρων τους και των ηθοποιών που βρίσκονται στην αίθουσα.

Πηγή: skai.gr

zenith