Ο γιος πυροσβέστη που είχε σώσει τον μικρό Ανδρέα στο Αίγιο απεγκλώβισε παιδί στην Τουρκία

nikas

Ανάμεσα στα μέλη της ομάδας της ΕΜΑΚ που έφτασε στην Τουρκία είναι και ο γιος ενός ήρωα πυροσβέστη που είχε συγκλονίσει τη χώρα μας πριν από 28 χρόνια.
Με τους Έλληνες και Τούρκους συναδέλφους του, βγάζει ακόμα έναν άνθρωπο από τα χαλάσματα του ολέθρου. Όπως είχε κάνει ο πατέρας του, το 1995, με τον 8χρονο Ανδρέα που είχε εγκλωβιστεί στα συντρίμμια του σπιτιού του, στο Αίγιο.

Παναγιώτης και Κώστας Νίκας. Ο γιος που βαδίζει στα χνάρια του πατέρα, συνεχίζοντας 28 χρόνια μετά, κληρονόμος της προσφοράς και της αλληλεγγύης.

Επί 44 ολόκληρες ώρες ο Παναγιώτης Νϊκας έσκαβε, φώναζε, αστειευόταν με το παιδί για να το κρατήσει στη ζωή. Κι όταν τελικά κατάφεραν να τον απεγκλωβίσουν, ήταν ο πρώτος που ξέσπασε σε λυγμούς. Το απόσπασμα από τη ζωντανή σύνδεση του MEGA ειχε καθηλώσει όλη την Ελλάδα…

«Ο Ανδρέας ξέρει ότι από τον Παναγιώτη Νϊκα σώθηκε και ζει σήμερα. Στήθηκε εκεί επί 48 ώρες κι έκανε μια προσπάθεια με την ομάδα του για να απεγκλωβίσουν τον Ανδρέα. Και θα ήθελα πολύ κάποια στιγμή να συναντηθώ και με το γιο», δήλωσε ο θείος του Ανδρέα.

Ο Παναγιώτης Νίκας επιχείρησε σε πολλές πυρκαγιές αλλά και στη Ρικομέξ, μετά τον καταστροφικό σεισμό της Αθήνας το 1999. Ο γιος του, Κώστας, αν και αρχικά φοίτησε στη Σχολή Ικάρων, τελικά προτίμησε, με το πτυχίο του Πολιτικού Μηχανικού, να υπηρετήσει το Πυροσβεστικό Σώμα. Σήμερα, ως μέλος της 1ης ΕΜΑΚ, βρίσκεται, από την πρώτη στιγμή, στην επαρχία Χάταϊ, βόρεια της Αντιόχειας, που χτυπήθηκε σκληρά από τα 7.8 Ρίχτερ.

O Παναγιώτης Νίκας έφυγε από τη ζωή το 2011, προδομένος από την καρδιά του, σε ηλικία μόλις 55 ετών. Άφησε πίσω του τον Κώστα, παρακαταθήκη τέτοια, που όλοι νιώθουμε τυχεροί.

megatv.com

zenith