Εύα Καϊλή: «Επιτέλους, θα διαπιστωθεί το ψεύδος» – Η απάντηση Δημητρακόπουλου για την έρευνα στον Παναμά

kaili1 1024x738 1 1024x738

ανακοίνωση του συνηγόρου υπεράσπισης της Εύας Καϊλή.

Με αφορμή το αίτημα του επίτιμου αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπου Βουρλιώτη, ο οποίος ζήτησε να ενημερωθεί εάν έχουν μεταφερθεί εμβάσματα ύψους 20 εκατ. ευρώ από το Κατάρ σε λογαριασμούς που ενδεχομένως έχουν ανοιχθεί στο όνομα του ζεύγους Εύας Καϊλή – Φραντσέσκο Τζόρτζι, ο συνήγορος της ευρωβουλευτού, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, διευκρινίζει ότι οφείλεται σε πρωτοβουλία της υπεράσπισής της.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του ο κ. Δημητρακόπουλος τονίζει πως είχε καταθέσει αίτημα για δικαστική συνδρομή από τον Παναμά εδώ και μέρες, ώστε «να διαπιστωθεί η πλαστότητα των παραστατικών των μυθικών εμβασμάτων από το Κατάρ στην κυρία Καϊλή».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Μιχάλη Δημητρακόπουλου:

«Εδώ και μέρες έχω καταθέσει αίτημα στον κύριο Χαράλαμπο Βουρλιώτη, Πρόεδρο της αρχής καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων, που προέρχονται από εγκληματική δραστηριότητα, να ζητήσει δικαστική συνδρομή από τον Παναμά ώστε να διαπιστωθεί η πλαστότητα των παραστατικών των μυθικών εμβασμάτων από το Κατάρ στην κυρία Εύα Καϊλή. Επιτέλους, ικανοποιήθηκε το αίτημά μας και θα διαπιστωθεί το ΨΕΥΔΟΣ και οι οργανωτές του».

Υπενθυμίζεται ότι η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος ζηήτησε από τις Αρχές του Παναμά ενημέρωση για εμβάσματα 20 εκατ. ευρώ από το Κατάρ που φέρεται να έχουν ανοιχθεί σε λογαριασμούς από εμπλεκόμενους στο Qatargate.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο κ. Βουρλιώτης, στο πλαίσιο της δικαστικής συνεργασίας με τις βελγικές Αρχές, παραμονή της συνεδρίασης του βελγικού δικαστικού συμβουλίου, που θα αποφάσιζε για την παράταση της προσωρινής κράτησης της Εύας Καϊλή, ενημέρωσε κατόπιν σχετικού αιτήματος του Βέλγου εισαγγελέα για τις μέχρι τότε ενέργειες, στις οποίες είχε προβεί ο ίδιος στη χώρα μας.

Δηλαδή, για τη δέσμευση των λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου και μελών της οικογένειας της στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και το «χρυσό» οικόπεδο 7 στρεμμάτων στην Πάρο.

Spiegel: Ο Παντσέρι και ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, Τζόρτζι, τα «έπαιρναν» από το Μαρόκο από το 2019

Παράλληλα, αποκαλυπτικό είναι το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel, με τίτλο «Marokkogate», σχετικά με τις δωροδοκίες από το Μαρόκο του Πιέρ Αντόνιο Παντσέρι και του Φραντσέσκο Τζόρτζι, συντρόφου της Εύας Καϊλή.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, Παντσέρι και Τζόρτζι είχαν αρχίσει να χρηματίζονται ήδη από το 2019, με αντάλλαγμα την άσκηση επιρροής υπέρ του Μαρόκου.

Η μαροκινή υπηρεσία εξωτερικών πληροφοριών DGED εμφανίζεται να συμμετείχε στο υψηλότερο επίπεδο στην επιρροή των ευρωβουλευτών, αναφέρει το Spiegel, επικαλούμενο έγγραφα της εν εξελίξει δικαστικής έρευνας των βελγικών αρχών.

Σύμφωνα με αυτά, η DGED είχε ήδη προσεγγίσει τον πρώην ευρωβουλευτή Παντσέρι, τον βοηθό του Φραντσέσκο Τζόρτζι και τον ευρωβουλευτή Αντρέα Κοζολίνο, στο γραφείο του οποίου ήταν διαπιστευμένος ο Τζόρτζι μετά τη μη επανεκλογή του Παντσέρι το 2019. Στόχος ήταν να επηρεαστεί η σοσιαλδημοκρατική ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο νυν πρέσβης του Μαρόκου στην Πολωνία Αμπντελραχίμ Ατμούν, ήταν υπεύθυνος για την καθοδήγηση των τριών ανδρών, ενώ κατά τις ίδιες πληροφορίες, φέρεται να έδωσε στους υπόπτους φακέλους γεμάτους μετρητά. Οι τρεις Ιταλοί φέρονται να είχαν άμεση επαφή και με τον γενικό διευθυντή της μυστικής υπηρεσίας DGED.

real.gr

zenith