Ερντογάν για τη μετατροπή της Μονής Χώρας σε τζαμί: «Προστατεύουμε την κληρονομιά των προγόνων μας»

erdogan 1

Νέο… ρεσιτάλ πατριδοφροσύνης από τον Πρόεδρο της Τουρκίας, με αφορμή τη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τέμενος.

Με απόφαση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η ιστορική Μονή της Χώρας, το σημαντικότερο βυζαντινό μνημείο από την εποχή των Παλαιολόγων στην Κωνσταντινούπολη, θα λειτουργεί από σήμερα (06/05) ως τζαμί.

Στη φιέστα που ετοίμασε ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους για τα εγκαίνια της επαναλειτουργίας της Μονής, στο συνεδριακό κέντρο του προεδρικού μεγάρου στην Άγκυρα, τόνισε μεταξύ άλλων πως «συγχαίρω τη Γενική Διεύθυνση Βακουφίων που προστατεύει την κληρονομιά των προγόντων μας».

Η Γενική Διεύθυνση Βακουφίων είναι υπεύθυνη για τη συντήρηση 201 ιστορικών μνημείων της γείτονος χώρας, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και η μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τέμενος.

«Λαμβάνοντας υπόψη ότι μόνο 56 ιστορικά μνημεία αποκαταστάθηκαν πριν από εμάς, μεταξύ 1996 και 2002, θα φανεί πόσο μεγάλη επιτυχία έχει καταγράψει η Γενική Διεύθυνση Βακουφίων.

Όχι μόνο στην Τουρκία, την Ανατολία και τη Θράκη, αλλά οπουδήποτε στον κόσμο, υπάρχει ένα αντικείμενο ή ένα κομμάτι πολιτιστικής κληρονομιάς που ανήκει σε εμάς και τους προγόνους μας. Φθάνουμε εκεί και το φέρνουμε στο φως», επεσήμανε ακόμη ο Ερντογάν.

newsbomb.grgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith