Εκλογές 2023: Δεν υπάρχει εναλλακτική χωρίς τον Τσίπρα

tsipras 2

Με το βλέμμα στη δεύτερη κάλπη είναι από σήμερα όλα τα κόμματα που κατάφεραν να μπουν στο ελληνικό κοινοβούλιο μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου.
ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ & ΠΑΣΟΚ βρίσκονται σε συνεχείς διαβουλεύσεις με στόχο τον προγραμματισμό για την επόμενη κάλπη, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να έχει να αντιμετωπίσει τη συντριπτική του ήττα.

«Κατολίσθηση οι 20 μονάδες διαφορά»
«Οι επόμενες εκλογές δεν είναι κάτι ειλημμένο, βέβαια είναι τεράστιο το προβάδισμα της ΝΔ. Οι πραγματικοί συσχετισμοί μέσα στην ελληνική κοινωνία δεν ήταν αυτοί. Στη χειρότερη, ήταν 7 – 8 μονάδες η διαφορά από τη ΝΔ», είπε μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας.

«Οι 20 μονάδες είναι κατολίσθηση. Ο κόσμος, τιμωρώντας εμάς, έριξε την ψήφο στη ΝΔ. Το δίλημμα που έχουμε είναι άλλα 4 χρόνια διακυβέρνησης Μητσοτάκη, πολύ χειρότερα καθώς δε θα υπάρχουν τα 50 δισ. που δαπανήθηκαν. Πολύ πιο δύσκολη η κατάσταση μπροστά μας και αυτό είναι ένα δίλημμα που θα πρέπει κάποιος να το απαντήσει. Αλλαγή πολιτικής με Αλέξη Τσίπρα».

«Δεν υπάρχει εναλλακτική χωρίς τον Τσίπρα»
Ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται αλλαγές.

«Πιθανώς χρειαζόμαστε και άλλα πράγματα, περισσότερο όμως χρειάζεται το ζήτημα της προοπτικής. Ο κόσμος είχε λόγους να τιμωρήσει εμάς αλλά κακώς εκφράστηκε με τόση ενίσχυση της ΝΔ. Έχουμε τον χρόνο μπροστά μας να πάμε για μια αποφασιστική μάχη να μην πάρει αυτοδυναμία ο Μητσοτάκης. Θα είναι πολύ κακό για την ελληνική κοινωνία».

Όσο για το θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ;

«Για τις εκλογές δε συζητάμε καθόλου. Και μετά δεν υπάρχει εναλλακτική χωρίς τον Αλέξη Τσίπρα».

Σχετικά με το ΠΑΣΟΚ ανέφερε:

«Δε θεωρώ επιτυχία του ΠΑΣΟΚ ότι ανέβηκε 3 μονάδες. Καρπώθηκε ελάχιστο μέρος από την πτώση του ΣΥΡΙΖΑ».

megatv.com

zenith