Εκδημία Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αρίστης κυρού Βασιλείου

aristis vasileios

Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου του Οικισμού Τσιλιγιαναιίκα, στη Μεσάριστα του Δήμου Αγρινίου, θα πραγματοποιηθεί η ταφή του Μακαριστού Επισκόπου Αρίστης κυρού Βασιλείου, την Παρασκευή 19 Μαΐου 2023 και ώρα 13:00’.
Της Ιεράς Ακολουθίας θα προεξάρχει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός, με μέριμνα του οποίου θα αποδωθούν στον Μακαριστό Επίσκοπο όλες οι τιμές που προσιδιάζουν στο αξίωμά του.
Ο Μακαριστός εξεδήμησε προς Κύριον το Σάββατο 13 Μαΐου 2023 στη Γερμανία. Ήταν Αρχιερεύς του Οικουμενικού Πατριαρχείου και υπηρέτησε ως Βοηθός Επίσκοπος της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας. Καταγόταν από τον οικισμό Τσιλιγιαναιίκα, όπου είχε ανεγείρει τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου και κατόπιν επιθυμίας του η ταφή του θα πραγματοποιηθεί εκεί.

Βιογραφικό Σημείωμα
Ο μακαριστός Επίσκοπος Αρίστης Βασίλειος (Τσιοπανάς) γεννήθηκε στις 4 Μαΐου του 1939 στο χωριό Μεσάριστα Μεσολογγίου. Σπούδασε αρχικά στην Εκκλησιαστική Σχολή της Πάτμου και στη συνέχεια στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης. Μετά την αποφοίτησή του το έτος 1963, χειροτονήθηκε Διάκονος στις 9 Ιουνίου του ίδιου έτους και κατόπιν απεστάλη στη Γερμανία για ευρύτερες σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Τυβίγγης.
Μετά από σπουδές τριών χρόνων στη Θεολογία και τη Φιλοσοφία, χειροτονήθηκε τον Οκτώβριο του 1966 Πρεσβύτερος στη Βιέννη και απεστάλη να υπηρετήσει ως εφημέριος της ορθόδοξης ενορίας της Ρώμης. Στις 15 Ιανουαρίου 1976 εξελέγη επίσκοπος και την 1η Φεβρουαρίου του ίδιου έτους χειροτονήθηκε στη Γενεύη. Από τότε υπηρέτησε ως βοηθός επίσκοπος της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας.
Υπηρέτησε με ευσυνειδησία από θέσεις ευθύνης, φέροντας εις πέρας πολλές αποστολές που του ανατέθηκαν τόσο από την Ιερά Μητρόπολη όσο και από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.googlenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith