Εκδηλώσεις στην Ανάληψη Θέρμου προς τιμήν της Εξόδου του Μεσολογγίου

analipsiotes vaion 1

Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 28 Απριλίου οι εορταστικές εκδηλώσεις για την ηρωική έξοδο των Μεσολογγιτών. Στην εκδήλωση αυτή, έδωσαν ηχηρό παρόν ο Δήμαρχος κ. Σπύρος Κωνσταντάρας, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Παπαθανασόπουλος Κων/νος, ο Δκτής του Πυροσβεστικού κλιμακίου Θέρμου, ο Πρόεδρος και αντιπροσωπεία του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Θέρμου, πολλοί συγχωριανοί και φίλοι. Ο Πατέρας Ιάκωβος, τέλεσε Θεία Λειτουργία και μνημόσυνο για τους ηρωικά πεσόντες. Στη συνέχεια, στο άγαλμα του Καραϊσκάκη, ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων, ομιλία του κ. Δημάρχου, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και τέλος από όλους τους παρευρισκόμενους, έγινε ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.

Στην ομιλία του ο κ Δήμαρχος, ευχαρίστησε τον Ιερέα μας και τους ψάλτες για την τελετή, τον κ. Μόσχο Κων/νο για την εξαιρετική του ομιλία, τον Σύλλογό μας για τη διοργάνωση της εκδήλωσης, τους συμμετέχοντες στην παρέλαση, καθώς και όλους τους παρεβρισκόμενους.

Συγκινητική ήταν η προσφορά του κ. Δημάρχου της εικόνας των εξοδιτών στο Σύλλογό μας.

Ευχαριστούμε τις κυρίες και τους κυρίους που συμμετείχαν στο άγημα της παρέλασης, για την άψογη παράστασή τους, αποσπώντας θετικούς σχολιασμούς για την παρουσία τους και την εμφάνισή τους. Επίσης ευχαριστούμε θερμά τον Πρόεδρο και τους συμμετέχοντες του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Θέρμου για την παρουσία τους και την συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις μας.

Αυτή η μέρα δεν είναι μόνο ημέρα μνήμης, υπερηφάνειας και πένθους για το Μεσολόγγι, είναι και δική μας!!
5b97fb882ebe26ef5cb1937c6bbacfa4 xl

Η Ανάληψη αναγνώρισε την αυτοθυσία των Μεσολογγιτών και στήριξε έμπρακτα και συγκινητικά τους εξοδίτες της Ιερής Πόλης. Είμαστε και εμείς κομμάτι της θυσίας τους.

Χρωστάμε πολλά στους ήρωες προγόνους μας και όλοι ευχόμαστε οι νέες γενιές να κρατήσουν με δύναμη και υπερηφάνεια στους ώμους τους, την πολύτιμη ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας.

Με εκτίμηση

Εκ του Δ.Σ. του Συλλόγου Αναληψιωτώνgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith