Εικόνες ντροπής σε παιδική χαρά στη Θεσσαλονίκη

15 1

Η κάμερα του κινητού τηλεφώνου εστιάζει στην παιδική χαρά της Θεσσαλονίκης και οι εικόνες με δύο μικρά παιδιά να παίζουν ολόγυμνα, δείχνει πόσο επικίνδυνη μπορεί να γίνει η αναλγησία από γονείς αλλά και αρμόδιους φορείς.
Μέρα – μεσημέρι, με τον ήλιο να καίει και εκείνα χωρίς ρούχα και παπούτσια, παντελώς απροστάτευτα και εκτεθειμένα.

Κάτοικοι στην περιοχή των Σαράντα Εκκλησιών στη Θεσσαλονίκη, βλέπουν καθημερινά από τα μπαλκόνια των σπιτιών τους, αυτές τις εικόνες. Mια ομάδα Ρομά με μικρά παιδιά έχει κατασκηνώσει στην περιοχή, χωρίς να αλλάζει το παραμικρό παρά τα παράπονα και παρά τις αλλεπάλληλες εκκλήσεις των αστυνομικών που φτάνουν στην περιοχή, μετά τις αλλεπάλληλες καταγγελίες.

Η περιοχή τείνει να μετατραπεί σε εστία μικροβίων όπως λένε στο Live News κάτοικοι της περιοχής. Με τη δυσοσμία να είναι όλο και πιο έντονη στο πέρασμα των ημερών.

Οι κανόνες υγιεινής έχουν πάει περίπατο, με τα παιδιά να προσπαθούν τις μέρες να βρουν ένα σκιερό μέρος για να προστατευτούν από τον ήλιο.

Την πρώτη καταγγελία στην αστυνομία έκαναν ένοικοι διαμερίσματος που βρίσκεται κοντά στην παιδική χαρά. Συνειδητοποίησαν πως η οικογένεια των Ρομά αποφάσισε να κατασκηνώσει στο σημείο, με τους γονείς να κρύβονται και τα μικρά παιδιά εκτεθειμένα μπροστά τους.

Από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε ένα διαρκές κρυφτό, ανάμεσα στους αστυνομικούς και τα μέλη της οικογένειας. Άρχισαν μέσα στη μέρα να φεύγουν, αλλά όπως λένε κάτοικοι της περιοχής επιστρέφουν μόλις διαπιστώσουν πως το πεδίο είναι ελεύθερο.

Οι καταγγελίες των κατοίκων της περιοχής δεν έχουν φέρει αποτέλεσμα μέχρι σήμερα.

Οι εικόνες ντροπής στην περιοχή των Σαράντα Εκκλησιών συνεχίζουν να εκτυλίσσονται καθημερινά, με παιδικές ζωές να βρίσκονται σε κίνδυνο και μια παιδική χαρά, να είναι αδύνατον να φιλοξενήσει τα υπόλοιπα παιδιά.

Κάποιοι εικάζουν πως η οικογένεια των Ρομά ήρθε από άλλη περιοχή της χώρας και εκμεταλλεύτηκε τη γενικότερη αδιαφορία, που όπως φαίνεται τους «άναψε» το πράσινο φως για να παραμείνουν.

Η παιδική χαρά παραμένει κλειστή και οι κάτοικοι της περιοχής αγανακτισμένοι. Με τις εικόνες ντροπής να προβληματίζουν, αλλά όπως φαίνεται να μην στέκονται αρκετές για να μπει ένα τέλος σε αυτό το ανεπίτρεπτο και επικίνδυνο σκηνικό.

megatv.comgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith