Εμπρησμό αποκάλυψε ο Βασίλης Κικίλιας για τη Βάρης – Κορωπίου – Όλα τα μέτωπα που έχουν σημάνει συναγερμό στην Πυροσβεστική

fotia koropi xr 2

Δυστυχώς οι προβλέψεις για μια δύσκολη μέρα λόγω των καιρικών συνθηκών που ευνοούν πυρκαγιές, βγήκαν αληθινές με την Πυροσβεστική να δίνει μάχες σε όλη την Ελλάδα, για να σωθούν περιουσίες και ζωές.

7 είναι τα μεγάλα μέτωπα πυρκαγιών που έχουν σημάνει συναγερμό στην Πυροσβεστική μέχρι αυτή την ώρα.

Σύμφωνα μάλιστα με τα όσα είπε το απόγευμα της Τετάρτης ο Βασίλης Κικίλιας, για τη φωτιά στη Βάρης – Κορωπίου υπάρχει βίντεο που δείχνει ξεκάθαρα εμπρησμό:

«Αιτία δεν ήταν μόνο οι καιρικές συνθήκες. Οι ανακριτικές αρχές έχουν στη διάθεσή τους οπτικό υλικό που δείχνει ξεκάθαρα εμπρηστή να βάζει φωτιά σε ξερά χόρτα στη Βάρης – Κορωπίου. Λίγο πιο κάτω εντοπίστηκε και μπιτόνι με πετρέλαιο με στουπιά».

Δείτε εδώ το βίντεο:

Όλα τα μέτωπα των πυρκαγιών
Σύμφωνα λοιπόν με την τελευταία ενημέρωση, η εικόνα λίγο μετά τις 17.00 το απόγευμα της Τετάρτης (19/6/24) έχει ως εξής:

Στην Βάρης – Κορωπίου, η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι, καίγοντας σπίτια, επιχειρήσεις και σκάφη, αυτή την ώρα είναι σε ύφεση. Η φωτιά παρουσιάζει καλύτερη εικόνα και εξετάζεται το ενδεχόμενο να εκδηλώθηκε από εργασίες στην περιοχή με αποτέλεσμα να «αρπάξουν» ξερά χόρτα σε οικόπεδο που δεν είχε καθαριστεί. Δυο πολίτες μεταφέρθηκαν από το ΕΚΑΒ σε νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα.

Στη Λάρισα
Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Αετόλοφος, στην Αγιά Λάρισας επιχειρούν 34 πυροσβέστες, 15 οχήματα, 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή από υδροφόρες Ο.Τ.Α.

Θεσσαλονίκη
Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Προφήτης, στη Βόλβη Θεσσαλονίκης επιχειρούν 40 πυροσβέστες, με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 2ης Ε.ΜΟ.Δ.Ε. και 11 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Αργολίδα
Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Ηλιόκαστρο, στην Ερμιονίδα Αργολίδας επιχειρούν 73 πυροσβέστες, με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 6ης Ε.ΜΟ.Δ.Ε., 23 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

«Τέσσερα πύρινα μέτωπα αντιμετωπίζουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή της Δάρδιζας», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαντζούνης, προσθέτοντας ότι «γίνεται μεγάλη προσπάθεια, προκειμένου να μην φθάσει η πυρκαγιά στην κοινότητα».

Όπως πρόσθεσε, «η φωτιά ξεκίνησε από τις περιοχές Ηλιόκαστρο και το Λουκαίτι και έφθασε κοντά στη Δάρδιζα», συμπληρώνοντας ότι «επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, που έχουν ενισχυθεί με πέντε εναέρια μέσα».

Όμως, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, «στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, που φθάνουν τα έξι μποφόρ».

Σχετικά με το αν έχουν προκληθεί ζημιές από την φωτιά, ο Γιάννης Μαντζούνης είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «απ΄ όσο γνωρίζω, έχουν προκληθεί ζημιές σε αποθήκες και αυλές σπιτιών».

Πρέβεζα
Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Άγιος Γεώργιος, του δήμου Ζηρού Πρέβεζας επιχειρούν 28 πυροσβέστες, με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 5ης Ε.ΜΟ.Δ.Ε., 7 οχήματα και 2 αεροσκάφη. Συνδρομή από υδροφόρες Ο.Τ.Α.

Στη Μαγνησία
Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Γαβριανή Αλμυρού Βόλου επιχειρούν 50 πυροσβέστες, με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 19 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή από υδροφόρες Ο.Τ.Α.

Στη Λέσβο
Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Μόρια της νήσου Λέσβου επιχειρούν 21 πυροσβέστες, 7 οχήματα, 1 αεροσκάφος και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες.

Και δυστυχώς δεν είναι μόνο αυτά τα πύρινα μέτωπα, καθώς εκδηλώθηκαν φωτιές και μικρότερης έκτασης σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου του Πυροσβεστικής στις 18.00 το απόγευμα της Τετάρτης (19/6/24) μέσα σε ένα 24ωρο συνολικά εκδηλώθηκαν 62 αγροτοδασικές πυρκαγιές, από τις οποίες οι 46 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη 16.

Οι αρχές συστήνουν στους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

newsit.grgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith