Δήλωση του Δημήτρη Τραπεζιώτη για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

trapezioths

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας, που τιμάται σήμερα 8 Μαρτίου ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΑΓΡΙΝΙΟ – ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟ» απευθύνει το ακόλουθο μήνυμα:
Η ανθρωπότητα σήμερα εξακολουθεί να αντανακλά τις ανδροκρατούμενες σχέσεις εξουσίας και η πρόοδοςδέχεται επίθεση, με μια έντονη οπισθοχώρηση των δικαιωμάτων των γυναικών.
Δισεκατομμύρια γυναίκες και κορίτσια αντιμετωπίζουν την περιθωριοποίηση, την αδικία και τις διακρίσεις, ενώ η συνεχιζόμενη επιδημία της βίας κατά των γυναικών ντροπιάζει την ανθρωπότητα.
Τιμούμε τη γυναίκα που αγωνίζεται να πραγματοποιήσει ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ σε ολόκληρο τον πλανήτη καιυιοθετούμε το σύνθημα του Ηνωμένων Εθνών «ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ».
ΤΕΛΟΣ ΠΡΟΤΡΕΠΟΥΜΕ μαζί με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες να αναλάβουμε όλοι μαζί επείγουσα δράση για να κάνουμε τα δικαιώματα των γυναικών πραγματικότητα γιατί είναι ένας αποδεδειγμένος δρόμος προς δίκαιες, ειρηνικές και ευημερούσες κοινωνίες. Επίσης πρέπει να επενδύσουμε σε προγράμματα για τον τερματισμό της βίας κατά των γυναικών και για την προώθηση της ένταξης τους στις οικονομίες, στις ψηφιακές τεχνολογίες, στην οικοδόμηση της ειρήνης και στη δράση για το κλίμα. Όλα αυτά όμως εξαρτώνται από την απελευθέρωση της χρηματοδότησης για τη βιώσιμη ανάπτυξη, έτσι ώστε οι χώρες να έχουν διαθέσιμα κεφάλαια για να επενδύσουν στις γυναίκες και στα κορίτσια.
Αφιερωμένο στις Παλαιστίνιες και Ιρανές γυναίκες και κορίτσια που μάχονται για την Ελευθερία.

Ο Επικεφαλής της Παράταξης
Δημήτρης ΤΡΑΠΕΖΙΩΤΗΣgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith