Διανομέας έσωσε 60χρονο που υπέστην ανακοπή στην πυλωτή πολυκατοικίας στην Πάτρα

6 17

Ήρωας, διανομέας φαγητού, παράτησε την παραγγελία που είχε να παραδώσει και έσωσε τη ζωή ενός άνδρα στο δρόμου που πέθαινε μπροστά στα μάτια του.
Για 4 λεπτά ο χρόνος πάγωσε. Ένας άνδρας 60 ετών, έπαθε έμφραγμα έξω από την πολυκατοικία του στην Πάτρα. Αλλά ένας φύλακας-άγγελος έμελλε να του σώσει τη ζωή.

Είναι ο Κωσταντίνος Σπαθάρης, διανομέας στο επάγγελμα, χτες το απόγευμα πήγαινε μία παραγγελία όπως κάθε μέρα σε σπίτι, στο δρόμο όμως είδε τον 60χρονο άνδρα να καταρρέει.

Η αντίδραση του Κωσταντίνου άμεση, κατέβηκε από το μηχανάκι χωρίς δεύτερη σκέψη και πήγε προς το μέρος του 60χρονου. Αμέσως ξεκίνησε να του κάνει κάρπα, σώζοντάς του τη ζωή.

«Eίδα τον άνθρωπο πεσμένο κάτω, είχε πάθει έμφραγμα, κοίταξα να δω αν έχει παλμούς και αναπνοή, είχε χαμηλούς παλμούς και ξεκίνησα να κάνω κάρπα, η όλη διαδικασία δεν ξέρω πόσο κράτησε μου φάνηκε αιώνας», δήλωσε ο Κωσταντίνος Σπαθάρης, διανομέας.

Λίγα λεπτά αφού του έκανε την κάρπα, οι σφυγμοί είχαν ξεκινήσει να επανέρχονται , αμέσως έφτασε στο σημείο και το ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας.

«Πρώτη φορά το έκανα στην πράξη, έχω κάνει μόνο εκπαίδευση και ήμουν ψύχραιμος γιατί μετά όταν τελείωσε το σκηνικό ήμουν σε σοκ, δεν περιγράφεται το συναίσθημα ακόμη δεν το έχω συνειδητοποιήσει, δόξα το θεό ο άνθρωπος να είναι καλά», σημείωσε ο Κωσταντίνος Σπαθάρης.

Γιατροί του νοσοκομείου επιβεβαίωσαν ότι η κάρπα που εφάρμοσε ο διανομέας στον άτυχο άνδρα ήταν η κίνηση που έσωσε τη ζωή του 60χρονου.

Κωσταντίνος Σπαθάρης,διανομέας: Eίμαι ναυαγοσώστης και έχω παρακολουθήσει σεμινάρια πρώτων βοηθειών. Πιστεύω όποιος και να ήταν και να ήξερε κάρπα θα το έκανε.

Πέρα από την ηρωική αντίδραση του Κωσταντίνου, καταλυτική ήταν και η βοήθεια μίας κοπέλας που τον βοήθησε και κάλεσε αμέσως το ΕΚΑΒ.

megatv.com

zenith