Χαρίτσης: Αποχωρήσαμε από ένα κόμμα που δεν ήμασταν περαστικοί

xaritsis alexis1

Για ιδιαίτερη και δύσκολη μέρα έκανε λόγο ο Αλέξης Χαρίτσης που αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Όπως τόνισε ο κ. Χαρίτσης «εμείς αποχωρήσαμε από ένα κόμμα στο οποίο δεν είμαστε περαστικοί, ούτε χθεσινοί. Το χτίσαμε με πολύ μεγάλο κόπο εδώ και πολλά χρόνια» και πρόσθεσε πως πρόκειται για μία «πολύ δύσκολη στιγμή».
Δείτε εδώ το βίντεο:

Παράλληλα όμως ξεκαθάρισε πως είναι μια πράξη ευθύνης καθώς τόνισε οτι «καλό θα ήταν να δούμε την μεγάλη εικόνα. Έχουμε μία κυβέρνηση της δεξιάς της Νέας Δημοκρατίας, η οποία είναι παντοδύναμη. Ο ΣΥΡΙΖΑ διολισθαίνει συνεχώς στην απαξίωση».

«Εμείς πήραμε μία απόφαση ευθύνης αλλά και ελπίδας, γιατί θεωρούμε ότι υπάρχουν δυνατότητες. Η Νέα Δημοκρατία στο πολιτικό επίπεδο παίζει μπάλα μόνη της. Είναι αναγκαίο για την αριστερά, να διαμορφωθεί μία εναλλακτική πρόταση εξουσίας απέναντι στον κ. Μητσοτάκη. Θέλουμε μία αριστερά η οποία θα εμπιστεύεται τις δυνάμεις της».

Παράλληλα, ο κ. Χαρίτσης, επεσήμανε πως «αυτό που μας ενδιαφέρει, είναι η δική μας παρουσία να είναι μαχητική, και να ασκήσουμε μία προγραμματική αντιπολίτευση από αριστερή σκοπιά και βεβαίως να συνενώσουμε τις δυνάμεις μας και με πολλούς άλλους».

Πηγή: newsit.grgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith