Χανιά: Ο Αιγύπτιος μετανάστης υμνούσε τις σφαγές της Χαμάς

xania arthrou

Αιγύπτιος μετανάστης που ζούσε εδώ και πολλά χρόνια στα Χανιά είναι ο 39χρονος ο οποίος προέτρεψε σε πράξεις βίας με αναρτήσεις του στα κοινωνικά δίκτυα με αφορμή τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Αιγύπτιος, που ονομάζεται Ελσαγέντ Μοντασέρ, σε αναρτήσεις του υμνούσε τις σφαγές της Χαμάς και καλούσε τους μουσουλμάνους σε Τζιχάντ, δηλαδή σε ιερό αγώνα.

Δείτε εδώ το βίντεο:

Υπενθυμίζεται ότι η δικογραφία για τον 39χρονο υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χανίων, η οποία παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για παράβαση του άρθρου 187Α παρ. 6 σε συνδυασμό με το άρθρο 98 του Ποινικού Κώδικα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 39χρονος ζει εδώ και 10 χρόνια στην Ελλάδα, στα Χανιά, και ασχολείται με αγροτικές εργασίες. Παράλληλα είναι και ιμάμης, ο οποίος, όπως δείχνουν αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα, έκανε κηρύγματα σε παράνομο τζαμί.

Το Mega ανέφερε ότι το τελευταίο καιρό είχε σταματήσει να διδάσκει γιατί είχε αντιληφθεί ότι ήταν στο στόχαστρο των Αρχών, οι οποίες, σύμφωνα με το Mega, θεωρούν ότι δεν είναι ακραίος και ριζοσπάστης.

Σε πολλές από τις αναρτήσεις του μετά τις επιθέσεις της Χαμάς, στις 7 Οκτωβρίου, καλούσε άλλους μουσουλμάνους να εκδικηθούν για όσα συμβαίνουν στη Λωρίδα της Γάζας. Ακόμη, επιτίθεται κατά των ηγετών της Δύσης, αλλά και ηγετών αραβικών κρατών.

Επιπλέον, εξυμνούσε την Μουσουλμανική Αδελφότητα, τις Ταξιαρχίες Αλ Κασάμ και τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 39χρονου υπηκόου τρίτης χώρας, διότι σε αναρτήσεις του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης τον Οκτώβριο του 2023 αναφερόμενος στον πόλεμο που διεξάγεται στη Λωρίδα της Γάζας, προέτρεπε σε πράξεις βίας.

Η δικογραφία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χανίων, η οποία παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για παράβαση του άρθρου 187 Α παρ. 6 σε συνδυασμό με το άρθρο 98 του Ποινικού Κώδικα».

protothema.grgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith