Χ. Σταρακά για Tριτοβάθμια Εκπαίδευση: Η κυβέρνηση συνεχίζει ακάθεκτη την καταστροφική της πολιτική

Οι εξελίξεις στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, με την μεταφορά του τμήματος Ιστορίας -Αρχαιολογίας από το Αγρίνιο στην Πάτρα, δεν είναι τίποτα άλλο παρά μέρος της καταστροφικής πολιτικής της κυβέρνησης για το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία.
Μιας επικίνδυνης πολιτικής που καταδικάζει την περιοχή και την οδηγεί στην απομόνωση.
Η κυβέρνηση, προφασιζόμενη τον στρατηγικό σχεδιασμό του Πανεπιστημίου Πατρών, αποφάσισε αυθαίρετα την κατάργηση και μεταφορά Πανεπιστημιακών τμημάτων εξαφανίζοντας την περιοχή από το χάρτη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Μια ακόμη δήθεν μεταρρύθμιση στην Παιδεία αρχίζει και τελειώνει στην Αιτωλοακαρνανία και σε περιοχές πέριξ της Πάτρας!
Είναι προφανές ότι η λειτουργία των Πανεπιστημίων έχει τεράστιες αναπτυξιακές επιδράσεις στον τόπο που λειτουργούν. Τα Τμήματα δίνουν ζωή σε μια πολύπαθη περιοχή που πλήττεται από την ανεργία, την υποβάθμιση και την εγκατάλειψη από μέρους της Πολιτείας. Το κλείσιμο των Τμημάτων θα στερήσει από το Αγρίνιο κάθε προοπτική ανάπτυξης, εντείνοντας το αίσθημα της αδικίας.
Κατ’ επανάληψη με δημόσιες παρεμβάσεις μας, ως παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου μας, εκφράσαμε την ανησυχία μας για τις εξελίξεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Τονίσαμε από τη πρώτη στιγμή ότι το ζήτημα δεν είναι ακαδημαϊκό αλλά καθαρά πολιτικό.
Η Σύγκλητος ή η Πρυτανεία δεν μπορούν να ιδρύουν ή να καταργούν Σχολές. Από το Κράτος εξαρτώνται όλα.
Προτείναμε στις δημοτικές παρατάξεις κοινή παραίτηση από τη θέση του δημοτικού συμβούλου, θέση στην οποία μας έταξαν οι πολίτες του Αγρινίου. Όχι ως μια πράξη επικοινωνιακού χαρακτήρα αλλά ως μια ύστατη κραυγή διαμαρτυρίας. Ως μια πολιτική πρωτοβουλία που θα αποτελούσε διαπραγματευτικό «όπλο» για τον Δήμαρχο.
Δυστυχώς, η πρόταση μας δεν εισακούστηκε, όπως και πολλές άλλες.
Η Δημοτική Αρχή υπέδειξε διεκδικητικό έλλειμμα στο θέμα του Πανεπιστημίου και φτάσαμε να τρέχουμε συνεχώς πίσω από τις εξελίξεις.
Τα γεγονότα στην περιοχής μας, με το Νοσοκομείο υποστελεχωμένο εν μέσω πανδημίας, τα μεγάλα έργα υποδομών στα αζήτητα, τα αρδευτικά να αγνοούνται την παραχώρηση έκτασης για το επιχειρηματικό πάρκο να εκκρεμεί και τόσα άλλα μεγάλα ζητήματα, αποδεικνύουν ότι η σημερινή κυβέρνηση είναι επικίνδυνη για το τόπο μας.

zenith