Άρχισε η δίκη για τον Νίκο Παππά στο Ειδικό Δικαστήριο

intime eidiko dikastirio.jpg

Χωρίς την παρουσία του πρώην υπουργού Νίκου Παππά και του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα ξεκίνησε η ακροαματική διαδικασία στο Ειδικό Δικαστήριο για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.

Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος, αναφορικά με χειρισμούς του στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών ενώ ο επιχειρηματίας αντιμετωπίζει κατηγορία για συνέργεια σε παράβαση καθήκοντος.

Ο Νίκος Παππάς μέσω των συνηγόρων του Γιάννη Μαντζουράνη, Θεόδωρου Μαντά και Βαγγέλη Γεωργακόπουλο ενημέρωσε το δικαστήριο ότι θα εκπροσωπείται και δεν θα παραστεί.

Σε γραπτή του δήλωση μάλιστα εστράφη κατά του Πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη και χαρακτήρισε τη δίωξη του και ως εκ τούτου ανέφερε ότι και η στάση είναι πολιτική.

Αναλυτικά η δήλωση του Νίκου Παππά.

«Με τη δίκη που αρχίζει σήμερα ο κ.Μητσοτάκης προσβάλλει βάναυση με πρωτοβουλία και ευθύνη του τη Δικαιοσύνη και το πολιτικό σύστημα. Ο βασικός υπεύθυνος του θεσμικού ξεπεσμού της πατρίδας μας εργαλειοποιεί τη Δικαιοσύνη. Σεβόμενος σε κάθε περίπτωση την ανεξαρτησία της δεν θα συμβάλλω σε αυτήν την εργαλειοποίηση. Η δίωξή μου είναι πολιτική.Η στάση μου συνεπώς δεν μπορεί παρά να είναι πολιτική. Ως Υπουργός της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, συνέβαλα ώστε να μπει για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο, να εφαρμοστεί το Σύνταγμα, να μπει τέρμα στην ασυδοσία και για πρώτη φορά να διασφαλιστούν τα συμφέροντα του ελληνικού Δημοσίου. Αυτήν την αλήθεια, καμία δίωξη δεν μπορεί να την κρύψει».

Ο συνήγορος υπεράσπισης του κ.Παππά Γιάννης Μαντζουράνης σημείωσε:«Η δημόσια διαδικασία στο ακροατήριο του Ειδικού Δικαστηρίου θα αποδομήσει και αποσαρθρώσει δημόσια την πολιτική μεθόδευση της ποινικής δίωξης του Νίκου Παππά και μάλιστα για ένα πλημμέλημα αρμοδιότητας Μονομελούς Πλημμελειοδικείου.»

Από την πλευρά του επιχειρηματία Χρ.Καλογρίτσα, ο συνήγορος υπεράσπισής του Α.Καραχάλιος ζήτησε να μην ξεκινήσει η εξέταση μαρτύρων, καθώς ο έτερος συνήγορος του επιχειρηματία βουλευτής Ανδρέας Λοβέρδος ήταν στο εξωτερικό και επιθυμούσε να είναι παρών στην επόμενη συνεδρίαση ώστε να υποβάλει ερωτήσεις.

Το αίτημα έγινε δεκτό και έτσι το δικαστήριο θα συνεδριάσει ξανά στις 22 Νοεμβρίου.

Πηγή: skai.gr

zenith