Ανοιχτή επιστολή του Παναγιώτη Κατσούλη στο Δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου

b

Ανοιχτή επιστολή

Στο Δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου

Αγαπητέ Γιώργο

Επέτρεψε μου να χρησιμοποιήσω τον πρώτο ενικό στην επιστολή μου, αφού γνωριζόμαστε σχεδόν μια 20ετία και στη διάρκεια αυτής της διαδρομής έχουμε συνεργαστεί ικανοποιητικά στον Α και στο Β βαθμό αυτοδιοίκησης.
Ομολογώ πως τους τελευταίους μήνες πολιτικά/θεσμικά δεν σε αναγνωρίζω.

Είναι δυνατόν εσύ Γιώργο,
Ο επί οκτώ συνεχή έτη Δήμαρχος Αγρινίου – του πρώτου πληθυσμιακά και οικονομικά δήμου της Αιτωλοακαρνανίας – και μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ, να έχεις τους τελευταίους μήνες κάνεις σημαία σου ένα εκκλησιαστικό θέμα;
Προσωπικά δεν γνωρίζω αντίστοιχη περίπτωση στη μεταπολιτευτική ιστορία της αυτοδιοίκησης στη χώρα που να συνέβη κάτι τέτοιο. Αν λαθεύω διόρθωσε με.
Είναι δυνατόν εσύ Γιώργο,
Με αφορμή τη διχοτόμηση της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας που πρώτος εσύ έθεσες ως υπέρτατη διεκδίκηση, να προβαίνεις σε διχαστικές δηλώσεις και πράξεις (4-3 το σκορ υπέρ σου, όσον αφορά τους Δημάρχους του Νομού!), σε μια περίοδο που έπρεπε να έχεις αναλάβει ενωτικές πρωτοβουλίες για όλα τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν τις ζωές μας σε τούτο εδώ τον τόπο;
Είναι δυνατόν εσύ Γιώργο,
Που έχεις υπηρετήσει το Νομό τόσο ως Νομαρχιακός Σύμβουλος όσο και ως υποψήφιος Βουλευτής της ΝΔ, να εκπέμπεις ταυτόχρονα με τον «εκκλησιαστικό οίστρο» και έντονο «Αντί Μεσολογγιτισμό» ή «Υπέρ Πατριωτικό Αγρινιωτισμό» και να φθάνεις εμμέσως αλλά πλην σαφώς να θέτεις ακόμη και θέμα πρωτεύουσας;
Για του λόγου το αληθές επισυνάπτω την τελευταία σου δήλωση (5/7/2022), κατά την επίσκεψη του Αν. Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων Ν. Παπαθανάση.
«Δυστυχώς για λόγους άλλους το Αγρίνιο δεν είναι πρωτεύουσα νομού, είμαστε όμως τριπλάσιοι σε μέγεθος. Πρέπει να κατανοήσουμε ότι πρέπει να γίνουν πολλά».
Ακολούθως δε έριξες και «άλλο λάδι στη φωτιά», τοποθετώντας πάνω σε μια «ζυγαριά» πλαστών αντιθέσεων το Αγρίνιο και το Μεσολόγγι, λέγοντας πως «Το λάθος είναι ότι έχουμε ένα καλομαθημένο παιδί κι ένα που δεν το κοιτάμε, το μεγάλο, αυτό που προσφέρει περισσότερα».
Αλήθεια Γιώργο,
Γιατί πετάς τόσο εύκολα στον κάλαθο των αχρήστων τις επί σειρά ετών θέσεις σου και θέσεις ολάκερης της αυτοδιοίκησης του Νομού, περί «διακριτών ρόλων» και «ενιαίων διεκδικήσεων» για τους 7 δήμους του Νομού;
Αλήθεια Γιώργο,
Πόσο καλύτερή θα ήταν η κατάσταση μας, αν αντί διχαστικών μετώπων για εσωτερική κατανάλωση είχες δρομολογήσει ουσιαστικά ενωτικά μέτωπα για:
• Τον αφανισμό των Πανεπιστημιακών τμημάτων της Αιτωλοακαρνανίας.
• Τα Νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου που αργοπεθαίνουν και μάλιστα εν μέσω υγειονομικής κρίσης.
• Τα μεγάλα έργα που καρκινοβατούν, όπως η κάθετη σύνδεση Ιονίας Οδού – Αγρινίου και Αγρίνιου – Καρπενησίου, την οδική σύνδεση Θέρμου – Ναυπάκτου και Θέρμου – Αγρινίου, τον οδικό άξονα Αστακού – Πλατυγιαλιού – Ιόνιας Οδού, την αναβάθμιση του απαρχαιωμένου οδικού μας δικτύου, τον οδικό άξονα Μεσολόγγι – Αστακός (παραϊόνια οδός).
• Το διαλυμένο εγγειοβελτιωτικό σύστημα άρδευσης των αγροτών μας.

Αγαπητέ Γιώργο,
Δεν γνωρίζω υπό το βάρος ποιών εσωτερικών πολιτικών και δημοτικών προβλημάτων προσφεύγεις σε αυτή την ακραία λαϊκιστική πρακτική και ούτε με ενδιαφέρει να μάθω.
Επειδή όμως σε θεωρώ έξυπνο άνθρωπο, είμαι σίγουρος πως αντιλαμβάνεσαι ότι η νέα σου «θεώρηση» είναι παντελώς αδιέξοδη και μόνο νέα δεινά θα συσσωρεύσει στον πολύπαθο τούτο τόπο.

Γι’ αυτό Γιώργο,
Όσο υπάρχει καιρός ακόμη,
Άλλαξε ρότα!

Φιλικότατα

Παναγιώτης Α. Κατσούλης
Πρώην Δήμαρχος Μεσολογγίου & Αντινομάρχης Αιτωλοακαρνανίαςgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith