Ανδρουλάκης : Ο πρωθυπουργός να άρει το απόρρητο για τις παρακολουθήσεις- Είναι ζήτημα δημοκρατίας

androulakissynedriopasok

Άπλετο φως στην υπόθεση παρακολούθησης του κινητού του ζήτησε ο Νίκος Ανδρουλάκης από τη Θεσσαλονίκη, κάνοντας λόγο για ζήτημα δημοκρατίας.

Μίλησε για ένοχη προσπάθεια συγκάλυψης και κάλεσε τον πρωθυπουργό να άρει το απόρρητο ώστε να μάθει ο λαός τί έχει συμβεί σε αυτή την υπόθεση.

«Βάσει του νόμου του 2006 ο Πρωθυπουργός να άρει το απόρρητο και να τα μάθουμε όλα. Τους λόγους της παρακολούθησης τους ξέρουμε άλλωστε. Το θέμα είναι τυπικό», τόνισε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, αναφερόμενος στις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις τόσο του ιδίου αλλά και άλλων προσώπων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ δήλωσε ότι «δεν είναι προσωπικό ζήτημα είναι ζήτημα δημοκρατίας. Θλιβερό να αντιμετωπίζουμε τέτοια νοσηρά φαινόμενα. Να άρει το απόρρητο και να μάθει ο ελληνικός λαός τι ακριβώς έχει συμβεί».

Παράλληλα, αναφερόμενος στην κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε:

«Παρακολουθώ πολλά χρόνια το τι συμβαίνει στα εσωτερικά της Τουρκίας. Η Τουρκία σε κάθε μέτωπο δημιουργεί εντάσεις. Τι πρέπει να κάνουμε; Το συζητάμε; Για μένα πρέπει η Ελλάδα να κινηθεί σε δύο κατευθύνσεις. Ειδικές σχέσεις και άμεσα εμπάργκο όπλων στην Τουρκία από τα ευρωπαϊκά κράτη. Αυτά έπρεπε να είναι προτεραιότητα. Μιλάω για άρση της ομοφωνίας. Πρέπει πολλά πράγματα να ξαναμπούν στο τραπέζι. Να ξεκινήσει και πάλι η συζήτηση για το Κυπριακό. Πρέπει να είσαι πρωταγωνιστής και όχι να παρακολουθείς τη στρατηγική της Γερμανίας. Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Υπάρχουν δυνάμεις στην Τουρκία που θέλουν αλλαγή. Δεν θέλουμε κανέναν εχθρό. Μετά τις εκλογές εύχομαι να υπάρχει μια άλλη κυβέρνηση που θα σεβαστεί την ευημερία μεταξύ των δύο χωρών. Το αξίζουν οι λαοί όλοι της περιοχής. Δεν γίνεται να κάνουμε κάθε χρόνο εξοπλιστικά. Πρέπει να συνετιστεί η Τουρκία».

real.gr

zenith