Δίκη ψευτογιατρού : Ένοχος για 6 ανθρωποκτονίες

pseftogiatros diki martiras 252863 340802 type13262

Μετά από 44 συνεδριάσεις και 10 μήνες διαδικασία η δίκη με βασικό κατηγορούμενο τον «ψευτογιατρό» Νίκο Κοντοστάθη ή «dr. Kontos» όπως συστηνόταν, μπαίνει στην τελική ευθεία για την ετυμηγορία του δικαστηρίου.

της Άννας Κανδύλη
Οεισαγγελέας της έδρας Νίκος Πασχάλης σύμφωνα με την έως τώρα πρότασή του (καθώς συνεχίζεται η αγόρευσή του), ζητά από το δικαστήριο να κηρυχθεί ένοχος ο κατηγορούμενος για 6 ανθρωποκτονίες (κατηγορείται για 12), εκ των οποίων και δύο ανήλικων παιδιών.

«Ο κατηγορούμενος χησιμοποιούσε τους ασθενείς και συγγενείς του ως όργανα…Τους έδινε την ελπίδα και εκείνοι έσπευσαν να την αδράξουν. Τα θύματα τόνισαν ότι εκείνος ήταν ιδιαίτερα χειριστικός. Όπως μας είπε ο πατέρας του Θεοδόση το στήσιμο του ήταν τέτοιο που δεν έδινε το περιθώριο να αμφισβητήσεις τον ρόλο του. Τους έλεγε ακριβώς αυτά που ήθελαν να ακούσουν…Αφού παραπλάνησε, συγγενείς και οικείους ως δήθεν έμπειρος ογκολόγος να μην ακολουθήσουν ή να διακόψουν την θεραπεία ενώ οι ασθενείς αγνοούσαν την πραγματική του ιδιότητα, στη συνέχεια τους παραπληροφορούσε προκειμένου να παραμείνουν πιστοί στο δικό του θεραπευτικό σχήμα» είπε ο εισαγγελέας, εξηγώντας: «Ο Θεοδόσης είχε τη δυνατότητα να υποβληθεί σε δευτερη χειρουργική επέμβαση ενω είχε στη διάθεση του κι εναλλακτικές θεραπείς. Η Δεσποινα θα μπορουσε να συνεχίσει θεραπεια της ή να κάνει άλλες».

Ο εισαγγελικός λειτουργός πρότεινε επίσης να κηρυχθεί ένοχος για σωρεία περιπτώσεων απάτης από τις οποίες αποκόμισε 687.104 ευρώ. Για 11 συγκατηγορούμενους του, μεταξύ των οποίων ιατροί, μέλη διοικητικών συμβουλίων κλινικών, μία μοναχή, ένας ιδιοκτήτης καταστήματος βοτάνων, ο εισαγγελέας έκρινε ότι δεν προκύπτει ο απαιτούμενος διπλός δόλος για την καταδίκη τους.

poster

Η αγόρευση του εισαγγελέα συνεχίζεται.

real.gr

zenith