Ανδρουλάκης: Αντί για μία διαδρομή ρουτίνας είχαμε μία εθνική τραγωδία

androulakis nick

Ευθεία επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να συγκαλύψει τις ευθύνες για το δυστύχημα των Τεμπών. «Οφείλουμε να κάνουμε και την αυτοκριτική μας ως πολιτεία. Με ευθύνη της κυβερνητικής πλειοψηφίας δυστυχώς τους απογοητεύσαμε.

Δεν μπορέσαμε να εγγυηθούμε την ασφάλεια και κυρίως το μέγιστο αγαθό της ανθρώπινης ζωής. Αντί για μια διαδρομή ρουτίνας είχαμε μια εθνική τραγωδία. Μια εξεταστική επιτροπή που ήταν και είναι ορισμός της ντροπής. Ότι απειλεί την εξουσία σας το εκφυλίζετε με τους προπαγανδιστικούς σας μηχανισμούς», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Μιλώντας για την Εξεταστική Επιτροπή που ολοκλήρωσε τις εργασίες της και αναμένονται πλέον τα πορίσματα των κομμάτων, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε πως «σημαντικοί μαρτυρες δεν κλήθηκαν ποτέ. Για το λόγο αυτό πριν από μερικές μέρες, όταν εξαντλήσαμε το περιθώριο αποχωρήσαμε. Δεν σκοπεύουμε να γίνουμε συνένοχοι σε αυτό το δεύτερο επεισόδιο της συγκάλυψης». Ο Νίκος Ανδρουλάκης, άφησε αιχμές και κατά του ΚΚΕ για την πρόταση της εξεταστικής σημειώνοντας ότι απορρίφθηκε η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την διενέργεια προανακριτικής.

Επιτιθέμενος προσωπικά στον πρωθυπουργό αλλά και στην κυβέρνηση ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης «με θράσος επανέλαβε ότι το έγκλημα οφείλεται αποκλειστικά και μόνο σε ανθρώπινα λάθη. Επιτελικό κράτος κ. Μητσοτάκη σημαίνει και επιτελικές ευθύνες, δικές σας ευθύνες. Για αυτό είστε ο πρώτος υπόλογος». Και συνέχισε τονίζοντας ότι «η έλλειψη της ενσυναίσθησης σας οφείλεται στην αλαζονεία σας. Ως πολιτεία οφείλαμε να σταθούμε στους συγγενείς. Να σταθούμε στους επιζήσαντες. Έχουμε χρέος να μιλήσουμε ανοιχτά για την αποτυχία του κράτους, αντ’ αυτού προτιμήσατε να αποδείξετε ότι δεν σας ενδιαφέρει αυτή η προτεραιότητα που έχουμε εμείς».

«Θέλετε τα γαλάζια στελέχη να αποφύγουν τις κυνικές σας ευθύνες. Ρίχνετε αλάτι σε μια ανοιχτή συλλογική πληγή, η συμπεριφορά σας πληγώνει τους συγγενείς», επεσήμανε ο κ. Ανδρουλάκης.

Μάλιστα έκλεισε την ομιλία του με το σύνθημα του Γάλλου συγγραφέα Εμίλ Ζόλα για «αλήθεια και δικαιοσύνη». «Χωρίς αλήθεια και δικαιοσύνη δεν υπάρχει δημοκρατία. Για αυτό πιστεύουμε ότι το να μάθουμε την αλήθεια ακόμα και αν πονάει είναι η βάση για την απόδοση κάθε δικαιοσύνης. Αυτό είναι το δημοκρατικό ήθος που εγγυάται την εύρυθμη λειτουργία των θεσμών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

protothema.grgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith