Ακρίβεια: Market Pass, Youth Pass και επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος

xrhmta 1

Παράταση για το Market Pass, μονιμοποίηση για Youth Pass και επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος είναι στα σχέδια της κυβέρνησης ώστε τα νοικοκυριά να καταφέρουν να αντιμετωπίσουν την ακρίβεια.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, η παράταση στο Market Pass θεωρείται βέβαιη αν και μέχρι στιγμής δεν έχει αποσαφηνιστεί αν θα πρόκειται για επέκταση της επιδότησης μέχρι τις 31 Οκτωβρίου (3μηνη παράταση) ή 31 Δεκεμβρίου (5μηνη παράταση).

Εκείνο που εξετάζεται είναι η δυνατότητα υποβολής νέων αιτήσεων όσον αφορά τις αιτήσεις που έχουν απορριφθεί.

Οι υφιστάμενοι δικαιούχοι δεν θα χρειαστεί να υποβάλλουν νέα αίτηση και η ενίσχυση θα αφορά το σύνολο του νοικοκυριού.

Κριτήρια:

Ετήσιο εισόδημα: 16.000 € ή 24.000 € + 5.000 €/παιδί
Αξία ακινήτων: 250.000 € ή 400.000 €
Η επιδότηση θα είναι μηνιαία και θα κυμαίνεται από 22 ευρώ έως 100 ευρώ, ενώ η κατάθεση του Market Pass θα γίνεται με δύο τρόπους:

Κατάθεση σε ψηφιακή κάρτα: 100% επιδότησης
Κατάθεση σε λογαριασμό: 80% επιδότησης

Μονιμοποιείται το Youth Pass
Μόνιμο θα είναι το μέτρο του Youth Pass, ύψους 150 ευρώ, για νέους 18 ή 19 ετών και θα δοθεί για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 2023.

Οι δικαιούχοι ανέρχονται σε 200.000 νέους ετησίως και το ποσό των 150 ευρώ θα διατίθεται σε voucher και όχι μετρητά. Απαραίτητη η απόκτηση κωδικών Taxisnet και οι αιτήσεις θα υποβάλλονται μέσω της πλατφόρμας vouchers.gov.gr.

Οι δικαιούχοι θα μπορούν να χρησιμοποιούν το Youth Pass σε ξενοδοχεία – τουριστικά καταλύματα, μεταφορές (ταξί, λεωφορεία, τρένα, ακτοπλοϊκά – αεροπορικά εισιτήρια), ενοικίαση ΙΧ – σκαφών αναψυχής, θέατρα, σινεμά και συναυλίες.

Επιδότηση λογαριασμών ρεύματος
Τέλος από τον Οκτώβριο οι οριζόντιες επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος, με την ενίσχυση να γίνεται μέσω κοινωνικού τιμολογίου, το οποίο αφορά σε ευάλωτα και φτωχά νοικοκυριά.

Οι πολύτεκνες οικογένειες θα έχουν χαμηλότερο τιμολόγιο, ενώ προγράμματα επιβράβευσης προβλέπονται για τους συνεπείς καταναλωτές.

NEWSIT.GRgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith