Αγρίνιο: Έπαθε ανακοπή στην κεντρική πλατεία

anakopi kentro 3 2048x1152

Αναστάτωση προκλήθηκε στο κέντρο του Αγρινίου το πρωί της Τετάρτης, μετά απο σοβαρό περιστατικό ανακοπής σε άνδρα περίπου 65 ετών, στην πλατεία Δημοκρατίας και συγκεκριμένα στην αρχή του πεζοδρόμου της Χαριλάου Τρικούπη.

Ο άνδρας έχασε τις αισθήσεις του και βρέθηκε πεσμένος στο πλακόστρωτο με περαστικούς και φαρμακοποιούς να προσπαθούν να τον συνεφέρουν.

zenith

Άμεσα στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και οι δυο διασώστες έδωσαν πραγματική «μάχη» για να σώσουν τον ετοιμοθάνατο άνδρα.

Προχώρησαν σε καρδιοπνευμονική ανάνηψη (ΚΑΡΠΑ) ενώ έκαναν και χρήση απινιδωτή. Ο άνδρας άρχισε να ανασαίνει και φάνηκε να συνέρχεται με τον κόσμο να εκφράζει την ανακούφιση του και τους διασώστες να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο.

Το νέο αυτό περιστατικό, που έρχεται λίγες εβδομάδες μετά από δυο θανάτους που σημειώθηκαν στο κέντρο του Αγρινίου από ανακοπή, έρχεται να επιβεβαιώσει την ανάγκη τοποθέτησης απινιδωτών σε καίρια σημεία και εκμάθησης της χρήσης τους στους πολίτες και κατά κύριο λόγο στους επαγγελματίες και εργαζομένους που δραστηριοποιούνται σε κεντρικές περιοχές. Η τοποθέτηση και η έγκαιρη και σωστή χρήση τους, μπορούν να αποβούν σωτήριες σε μια μελλοντική έκτακτη κατάσταση, όπως σημειώνουν και καρδιολόγοι της περιοχής του Αγρινίου.

agriniopress.grgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith