Άφησε πίσω την Ελλάδα και διέπρεψε στην Αμερική

unnamed (58)

Η συγκλονιστική ιστορία της Ιωάννας Φλώρου: Μια ορφανή κοπέλα από την Ελλάδα που νίκησε τη φτώχεια και διέπρεψε στην Αμερική ως καθηγήτρια βιολογίας.

Η Ιωάννα γεννήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1950 στο Καινούργιο Αιτωλοακαρνανίας, έμεινε ορφανή από τον πατέρα της και στην τρυφερή ηλικία των 6 ετών μετακόμισε στην Αθήνα για μια καλύτερη ζωή. Εκεί χάνει και τη μητέρα της κι έτσι αναγκάστηκε να φύγει για την μακρινή Αμερική όπου συνέχισε τις σπουδές της και αρίστευσε. Τελείωσε από το Πανεπιστήμιο Northeastern ως Βιολόγος. Σε νεαρή ηλικία γνωρίζει τον Φιλέλληνα Αμερικανό σύζυγό της David Phelps και μαζί συνεχίζουν τις σπουδές τους στο Temple Πανεπιστήμιο Φιλαδέλφεια με ειδικότητα Κυτταρική και Μοριακή Βιολογία. Έπειτα ακολουθούν την μετεκπαίδευσή τους στη Βοστώνη στο Harvard (Associate Professor) και ολοκληρώνει την διδακτική της καριέρα στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Πολιτείας της Πενσυλβανίας (Full Professor) Είναι Ομότιμη Καθηγήτρια που με το έργο της γεμίζει με υπερηφάνεια τους Ελληνες του Εξωτερικού ως απόδειξη της Ελληνικής ψυχής και του Αιέν Αριστεύειν.

Η κα Φλώρου, αφοσιώθηκε στην καριέρα της ως Καθηγήτρια αγγίζοντας τις ζωές των φοιτητών της και αφήνοντας το δικό της στίγμα σε ολόκληρο τον κόσμο. Αυτή η εμπνευστική ιστορία είναι μια μαρτυρία της ανθεκτικότητας, της ανθρώπινης δύναμης και του Αθάνατου Ελληνικού πνεύματος.

Greek Village Lifegooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith