Α.Σ.Υ.: Κάλεσμα συμμετοχής στις κινητοποιήσεις του Σ.Ε.Ν.Α.

giatros3

Η Α.Σ.Υ. του Νοσοκομείου Αγρινίου καλεί τους συναδέλφους να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις του Σ.Ε.Ν.Α. σήμερα Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου στα πλαίσια της 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας των εργαζομένων στις δημόσιες μονάδες υγείαςκαι την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίουστα πλαίσια της 24ωρης Πανεργατικής Απεργίας.
Η συμμετοχή όλων θα δυναμώσει τη διεκδίκηση για:
► Αυξήσεις στους μισθούς. Επαναφορά 13ου – 14ου μισθού. Μισθολογική αναγνώριση της προϋπηρεσίας των ετών 2016 – 2017.
► Αύξηση και επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος σε όλους τους εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες υγείας και το ΕΚΑΒ. Ένταξη στα Β.Α.Ε.
► Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες.
► Να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος. Μονιμοποίηση, με νομοθετική ρύθμιση, όλων των συμβασιούχων (επικουρικών, ΣΟΧ, μέσω ΔΥΠΑ και ΕΟΔΥ, ειδικευόμενων νοσηλευτών).
► Να σταματήσουν οι άδικες διώξεις των 200 ιατρών του Γ.Ν.Α. – Νοσ. Μον. Αγρινίου.
► ΟΧΙ στη λειτουργία των δημόσιων μονάδων υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης σε Υγεία, Πρόνοια και Κοινωνική Ασφάλιση. Δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας που θα καλύπτει πλήρως τις λαϊκές ανάγκες και θα εξασφαλίζει μόνιμη εργασία με πλήρη δικαιώματα στους εργαζόμενους.
► Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο που συνεχίζει το έγκλημα της υποβάθμισης και εμπορευματοποίησης των δημόσιων μονάδων ψυχικής υγείας και απεξάρτησης.
ΠΕΜΠΤΗ 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Οι κινητοποιήσεις περιλαμβάνουν:
• Συγκέντρωση στις 8.30 π.μ. έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου στα πλαίσια στήριξης των συναδέλφων Ιατρών που διώκονται άδικα για την υπόθεση της μη ηλεκτρονικής συνταγογράφησης εξετάσεων στα ΤΕΠ.
• Συγκέντρωση στις 12:00π.μ. στον προαύλιο χώρο των ΤΕΠ στα πλαίσια της συμμετοχής στην Πανυγεϊονομική Απεργία.
• Συμμετοχή των συναδέλφων συμβασιούχων στην απεργιακή συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ στην Αθήνα και πορεία στο υπουργείο Υγείας.
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ και ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ γιατί:
• Δεν ανεχόμαστε να συνεχίζεται η απαράδεκτη κατάσταση με την εντατικοποίηση, με πολλά χρωστούμενα ρεπό και μέρες κανονικής άδειας, λόγω των μεγάλων ελλείψεων προσωπικού, τους πετσοκομμένους μισθούς μας, την εργασιακή ομηρία για δεκάδες χιλιάδες συμβασιούχους συναδέλφους αλλά και την ταλαιπωρία και οικονομική αιμορραγία των ασθενών.

• Εναντιωνόμαστε στις ιδιωτικοποιήσεις, τη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και τη μετατροπή τους σε ΝΠΙΔ (όπως έχει ήδη ανακοινώσει η κυβέρνηση της ΝΔ) ή σε παραρτήματα Ανωνύμων Εταιρειών (όπως μετέτρεψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το νοσοκομείο της Σαντορίνης).
Οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας για απολύσεις συμβασιούχων, κλείσιμο νοσοκομείων στην Περιφέρεια, επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων και των ΣΔΙΤ, εφαρμογή των ιδιωτικών απογευματινών χειρουργείων, επέκταση της λειτουργίας των δημόσιων μονάδων υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων για φάρμακα και εξετάσεις επιβεβαιώνουν ότι θα επιταχυνθούν οι μεταρρυθμίσεις στον τομέα της υγείας σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των αναγκών των ασθενών.
Απαιτείται, επομένως, να συνεχισθούν και να δυναμώσουν οι κοινές αγωνιστικές παρεμβάσεις των Σωματείων των υγειονομικών με τα υπόλοιπα σωματεία και μαζικούς φορείς ενάντια στα κυβερνητικά σχέδια για το «νέο ΕΣΥ» που βασικό του χαρακτηριστικό είναι η λειτουργία των μονάδων υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, με βάση τις κατευθύνσεις του ΟΔΙΠΥ Α.Ε. (για την «αύξηση του ανταγωνισμού μεταξύ δημόσιων και ιδιωτικών νοσοκομείων») και τα κριτήρια «Κοστολόγησης Ομοιογενών Διαγνωστικών Κατηγοριών» (DRGs) που διαμόρφωσε το ΚΕΤΕΚΝΥ Α.Ε., στη διάρκεια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.
Θυμίζουμε ότι η εφαρμογή των DRG είναι βασική απαίτηση των ασφαλιστικών εταιρειών, όχι μόνο για να μειωθεί η ασφαλιστική κάλυψη για εξετάσεις και θεραπείες, αλλά και για να διαμορφωθούν παρόμοιοι όροι λειτουργίας μεταξύ δημόσιων νοσοκομείων και ιδιωτικών κλινικών.
Στα νοσοκομεία – «αυτοτελείς επιχειρηματικές μονάδες», το κόστος λειτουργίας θα καλύπτεται κυρίως από τις πληρωμές των ασθενών – πελατών, είτε άμεσα είτε μέσω ασφαλιστικών εισφορών. Δεδομένου ότι στο κόστος λειτουργίας συμπεριλαμβάνεται και η μισθοδοσία του προσωπικού, για να μπορεί το νοσοκομείο – επιχείρηση να είναι «ανταγωνιστικό» με τις αντίστοιχες ιδιωτικές κλινικές, θα πρέπει να έχει όσο το δυνατό λιγότερο και φθηνότερο προσωπικό. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του υφυπουργού Υγείας ότι «οι προϋπολογισμοί των δημόσιων νοσοκομείων θα πρέπει σταδιακά να προσαρμοστούν στην αδήριτη ανάγκη να καλύπτουν των σύνολο των δαπανών και της μισθοδοσίας.»
Γι’ αυτό, συνεχίζεται η μείωση του αριθμού των μονίμων εργαζομένων στην Υγεία (από 93580 τον Ιανουάριο 2013 σε 70.582 το Δεκέμβριο 2023).
Γι’ αυτό, απορρίπτουν τα αιτήματα για ουσιαστικές αυξήσεις και επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, με την προκλητική δικαιολογία ότι «δεν αντέχει η οικονομία», την ίδια περίοδο, που:
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!
Την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου συμμετέχουμε στην 24ωρη Πανεργατική Απεργία και στη συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία του Αγρινίουστις 10.30 π.μ..

zenith


googlenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith