Έναρξη Κατηχητικών Σχολείων στην Ι. Μ. Αιτωλοακαρνανίας

mhtropolh

Ο μήνας Οκτώβριος σηματοδοτεί κάθε χρόνο την έναρξη των Κατηχητικών Σχολείων και όλων των ιεραποστολικών δραστηριοτήτων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.
Η τοπική μας Εκκλησία, με αίσθημα ευθύνης, προετοίμασε την νέα Κατηχητική χρονιά 2024-2025. Με την μέριμνα και την καθοδήγηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού και τις ενέργειες των Υπευθύνων Ιερέων Νεότητος συστήθηκαν και θα λειτουργήσουν Κατηχητικά Σχολεία σε όλες τις μεγάλες και κεντρικές Ενορίες της Μητροπολιτικής μας Περιφέρειας.
Χρησιμοποιώντας σύγχρονα και εύληπτα κατηχητικά βοηθήματα για όλες τις κατηχητικές βαθμίδες προσχολικής ηλικίας, πρώτων τάξεων δημοτικού σχολείου, τελευταίων τάξεων δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου, έμπειροι και κατάλληλοι κατηχητές θα διδάξουν τις βασικές αλήθειες της πίστεώς μας, την παράδοση και τον πολιτισμό μας.
Την ερχόμενη Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024 σε όλους τους Ενοριακούς Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας θα τελεσθεί η Ακολουθία του Αγιασμού για την έναρξη του κατηχητικού έτους.
Προτρέπουμε και παρακαλούμε τους γονείς να στηρίξουν τον θεσμό των κατηχητικών συνάξεων και να παροτρύνουν τα παιδιά τους να συμμετάσχουν σε αυτές, αναζητώντας στους Ενοριακούς Ιερούς Ναούς το εβδομαδιαίο πρόγραμμα. Θα έχουν την δυνατότητα μέσω αυτών να μαθητεύσουν στην εμπειρία της Εκκλησίας, στην αγάπη του Χριστού, να χαρούν την συναναστροφή και την ψυχαγωγία, να διδαχθούν τα ήθη και τις παραδόσεις του τόπου μας, να συμμετάσχουν σε ποικίλες ευκαιρίες και δράσεις που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολή μας καθ’ όλο το εκκλησιαστικό έτος.



googlenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith