Παναιτωλικός – Λαμία 0-1

Στιγμιότυπο 2024 08 19, 10.05.51 μμ

Αυλαία στην πρώτη αγωνιστική για το πρωτάθλημα της Super League, με την Λαμία να επικρατεί με 0-1 του Παναιτωλικού σε μια επεισοδιακή ματσάρα με δύο αποβολές, δύο ακυρωθέντα τέρματα και ένα χαμένο πέναλτι
Παναιτωλικός και Λαμία έκλεισαν το πρόγραμμα της πρώτης στροφής για την Super League. To παιχνίδι ξεκίνησε δυναμικά για τις δύο ομάδες με καλό ρυθμό, παρά την έλλειψη τερμάτων. Οι γηπεδούχοι μάλιστα “χτύπησαν” νωρίς στο παιχνίδι, όμως το γκολ δεν μέτρησε.

Μόλις στο 9ο λεπτό το σκορ άνοιξε για τον Παναιτωλικό με τον Τορεχόν, όμως η σημαία του βοηθού σηκώθηκε για υπόδειξη οφσάιντ.

Η συνέχεια χαρακτηρίστηκε από δυνατές μονομαχίες και σκληρά μαρκαρίσματα, με μια κόκκινη κάρτα να αλλάζει από νωρίς τις ισορροπίες για τις δύο ομάδες.

Στο 13ο λεπτό ο παίκτης του Παναιτωλικού, Σιέλης, αντικρίζει την κόκκινη κάρτα, μετά από σκληρό τάκλιν στον Βλαχομήτρο. Ο διαιτητής αφού συμβουλεύτηκε τον VAR, απέβαλε τον ποδοσφαιριστή των γηπεδούχων, δίνοντας στη Λαμία το αριθμητικό πλεονέκτημα.

Στο ημίωρο της αναμέτρησης σημειώθηκε φοβερή επέμβαση από τον Κόστιτς, ο οποίος έβαλε στοπ στον Λομόνακο στο τετ α τετ, κρατώντας το μηδέν για την ομάδα του. Ενώ λίγα λεπτά αργότερα, καλή εκτέλεση του Λιάβα σε φάουλ, η μπάλα πάνω από την εστία του Κόστιτς και άουτ. Δύο λεπτά αργότερα ο Κόστιτς λίγο έλειψε να πετύχει αυτογκόλ, με τον τερματοφύλακα της Λαμίας να βρίσκει την μπάλα με το κεφάλι και να την στέλνει κόρνερ.

Λίγο πριν την εκπνοή του ημιχρόνου, γκολ για τον Παναιτωλικό, όμως και πάλι το τέρμα δεν θα μετρήσει. Ο Λομόνακο σκόραρε, όμως προηγήθηκε και πάλι παράβαση οφσάιντ.

Αυτο που δεν κατάφερε ο Παναιτωλικός σε όλο το πρώτο ημίχρονο, το έκανε στην επανάληψη η Λαμία. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με τον Βλαχομήτρο στο 65ο λεπτό. Ο παίκτης της Λαμίας, βρέθηκε αμαρκάριστος στην περιοχή του Παναιτωλικού και με καρφωτή κεφαλιά νίκησε τον Τσάβες για το 0-1.

Το παιχνίδι άρχισε να αποκτά ρυθμό και οι φιλοξενούμενοι είχαν το πάνω χέρι.

Στο 72ο λεπτό ο Κόστιτς μάζεψε την μπάλα, στο δυνατό σουτ που επιχείρησε ο Ντίας.

Το αριθμητικό πλεονέκτημα της Λαμίας χάθηκε 8 λεπτά πριν το φινάλε. Αποβολή και για τους φιλοξενούμενους, με τον Γκουίντο να αφήνει τους Φθιωτούς με δέκα παίκτες.

Λίγα λεπτά αργότερα ο Παναιτωλικός έχασε μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση. Πέναλτι για τον Παναιτωλικό, για χέρι του Κορνέζου. Ο Ντίας όμως αστόχησε στέλνοντας την μπάλα το δοκάρι.

Ένα παιχνίδι για γερά νεύρα και ένα φινάλε με σασπένς και χαμένες ευκαιρίες. Με το τελικό αποτέλεσμα να δίνει την νίκη στην φιλοξενούμενη ομάδα και ένα σημαντικό τρίποντο στην πρεμιέρα.

Θυμίζουμε πως την επόμενη αγωνιστική (2η), ο Παναιτωλικός φιλοξενείται από τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας (25/8/24, 20:30), ενώ η Λαμία αντιμετωπίζει στην «OPAP Arena» την ΑΕΚ (24/8/24, 21:30).

Παναιτωλικός (Πετράκης): Τσάβες, Σιέλης, Παντελάκης, Λιάβας, Μαυρίας, Τορεχόν, Πέρες, Μπουζούκης, Μπελεβώνης, Ντίαζ, Λομόνακο.

Λαμία (Σατσιάς): Κόστιτς, Ντεντάκης, Σαραμαντάς, Αντράντε, Νούνιες, Μέκιτς, Φουρτάδο, Βλαχομήτρος, Αθανασακόπουλος, Κορνέζος, Γιαννούτσος.

sdna.gr



googlenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith