Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Δεν είμαστε ούτε θα γίνουμε από τα συστημικά κόμματα»

zoh

Η πρόεδρος «Πλεύση Ελευθερίας», Ζωή Κωνσταντοπούλου, μίλησε στο LIVE NEWS και στον Νίκο Ευαγγελάτο για τις θέσεις του κόμματός της «Πλεύση Ελευθερίας» αλλά και για τα ποσοστά του που ανέβηκαν στις εκλογές του Μαΐου.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε στα ποσοστά της Πλεύσης Ελευθερίας, λέγοντας πως θέλουν να διπλασιάσουν τα ποσοστά τους το βράδυ των εκλογών.

«Δεν παίρνουν τα μυαλό μας αέρα. Βάλαμε στόχο όμως να διπλασιάσουμε δυνάμεις το βράδυ των εκλογών. Το κινητό μου δεν έχει σταματήσει να χτυπάει από τότε που το έδωσα. Μιλάω με φοιτητές για όλα και η αμεσότητα είναι πολύ σημαντική. Ένας από τους στόχους μας είναι να μην υπάρξει άνθρωπος που θέλει να ψηφίσει αλλά δεν μπορεί να μην ψηφίσει».

«Το ΚΚΕ είναι 49 χρόνια μέσα στη Βουλή και θα έπρεπε να έχει κάνει παραπάνω πράγματα»
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε πως ήταν σαν να έφυγε ένα «πέπλο» που σκέπαζε το κόμμα και δεν το έβλεπε ο κόσμος.

«Ήταν σαν να την είδε ξαφνικά ο κόσμος. Εμείς είμαστε μία αντισυστημική δύναμη. Δεν έχασα την μαχητικότητά μου, αλλά δεν είμαστε ούτε θα γίνουμε από τα συστημικά κόμματα. Πρέπει να υπάρχει αντιπολίτευση απέναντι στη κυβέρνηση. Αυτές είναι εκλογές για αντιπολίτευση και για να έχουμε αντιπολίτευση πρέπει να αλλάξει η Βουλή. Ήμουν έξι μήνες πρόεδρος της Βουλής και έκανα αλλαγές που δεν είχαν γίνει ποτέ. Το ΚΚΕ είναι 49 χρόνια μέσα στη Βουλή και θα έπρεπε να έχει κάνει παραπάνω πράγματα. Εμείς δεν θα είμαστε για να λέμε απλά όχι αλλά θα ασκούμε αντιπολίτευση. Όταν ήμουν στη Βουλή εάν δεν υπήρχαν οι βουλευτές δεν ξεκινούσα τη συνεδρίαση».

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας τόνισε πως η μόνη μη χαμένη ψήφος θα είναι αυτή στην Πλεύση Ελευθερίας.

«Θεωρώ πως σε μια Δημοκρατία ο ρόλος της αντιπολίτευσης είναι πολύ σημαντικός. Το ότι η ΝΔ συγκράτησε δυνάμεις έχει να κάνει με το ότι δεν είχε αντιπολίτευση. Η αντιπολίτευση δεν είναι να αποχωρείς από τη Βουλή όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να κάνουμε και ακτιβισμό. Έχω πολύ μακρά εμπειρία, δικηγορική, αλλά και τα γνωστικά εργαλεία. Γνωρίζω τον κανονισμό της Βουλής για να γίνουν αυτά που πρέπει, όπως και έκανα. Δεν είμαι επαγγελματίας της πολιτικής. Η ΝΔ είτε έχει αυτοδυναμία είτε όχι εμείς θα είμαστε απέναντί της ως Πλεύση Ελευθερίας».

«Ως κράτος δικαίου δεν πυροβολούμε τον πρόσφυγα, ούτε χτίζουμε φράχτες»
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε στις θέσεις του κόμματος «Πλεύση Ελευθερίας», λέγοντας πως η Πλεύση Ελευθερίας δεν είναι υπερ ή κατά κανενός νομίσματος.

«Είμαστε υπέρ της Δημοκρατίας. Γνώμη μου είναι πως δεν χρειάζονται φράχτες διότι υπάρχουν θεσμοί. Ως κράτος δικαίου δεν πυροβολούμε τον πρόσφυγα, ούτε χτίζουμε φράχτες αλλά ελέγχουμε τις άλλες διαδικασίες, εάν μπορεί να ζητήσει άσυλο ή αλλιώς τον στέλνουμε πίσω. Η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφεραν να κρατήσουν ανθρώπους σε μία χώρα που δεν ήθελαν. Ένα άνθρωπος που δεν θέλει να παραμείνει σε μία χώρα, δεν πρέπει να μένει αναγκαστικά εκεί. Εγώ δεν είμαι ένας άνθρωπος που με είδατε τώρα για πρώτη φορά. Οι θέσεις μου είναι σταθερές και δεν αλλάζουν εύκολα».

megatv.comgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith