Υπογραφή της σύμβασης για το έργο της «Ανάπλασης οδών Παλαμά, Γεράκη και Πεζόδρομου Βαλαωρίτου Δήμου Αγρινίου”

20240614 131035

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου υπέγραψε τη σύμβαση για το έργο της
«Ανάπλασης οδών Παλαμά, Γεράκη και Πεζόδρομου Βαλαωρίτου ΔήμουΑγρινίου».

Με το συγκεκριμένο έργο δημιουργούνται καλύτερες συνθήκες για την κίνηση πεζώνκαι οχημάτων, εξοικονομείται ενέργεια λόγω της χρήσης φωτιστικών LED, αποδίδεται περισσότερος χώρος στους πεζούς, βελτιώνεται η μετακίνηση των ατόμων με αναπηρία, δημιουργούνται σύγχρονα δίκτυα ύδρευσης – αποχέτευσης, κατασκευάζονται και ανακατασκευάζονται δρόμοι και πεζοδρόμια και βελτιώνεται το μικροκλίμα με την απόδοση περισσότερου χώρου πρασίνου και τη φύτευση νέων δέντρων.

Πρόκειται για παρεμβάσεις που συμβάλουν στην αισθητική αναβάθμιση μιας μεγάλης περιοχής και τη δημιουργία εκτεταμένης ζώνης ασφαλούς μετακίνησης των πολιτών, προϋπολογισμού1.000.000,00€.
20240614 130039
«Επενδύουμε σε σύγχρονες υποδομέςκαι σχεδιάζουμε έργα που δίνουν αξία στο Αγρίνιο.
Με την ανάπλαση των οδών Παλαμά, Γεράκη και του Πεζόδρομου Βαλαωρίτουαλλάζουμε ριζικά την εικόνα μιας πυκνοκατοικημένης περιοχής και συνεχίζουμε τη αναβάθμιση της περιοχήςπέριξ των Αποθηκών Παπαπέτρου, που θα γίνει το Διαχρονικό Μουσείο. Είναι μία ακόμη σημαντική παρέμβαση με έμφαση στην προσβασιμότητα, στην παροχή λειτουργικών υποδομών και την αναβάθμιση της καθημερινότητας μας. Προχωρούμε το σχέδιο μας για την ανάδειξη του Δήμου Αγρινίου με έργα σημαντικά και ωφέλιμα για τους δημότες μας», ανέφερε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.googlenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith