«Υπάρχει πιθανότητα να κλείσουν οι τράπεζες από την πολιτική μας», λέει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25

entman

Ως «πιθανότητα» περιέγραψε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 Έρικ Μιλτιάδης Έντμαν το κλείσιμο των τραπεζών, περιγράφοντας ως επιδίωξη του κόμματός του «κάποιες αυτονόητες πολιτικές», οι οποίες, όπως είπε, «μπορούν να έρθουν σε αντίθεση με τα προστάγματα των Βρυξελλών».

Συγκεκριμένα ο κ. Έντμαν περιέγραψε ένα σκηνικό κυβέρνησης συνεργασίας μετά τις εκλογές με συμμετοχή του ΜέΡΑ25 λέγοντας πως δεν είναι αντίθετοι γενικά με τις κυβερνήσεις συνεργασίας, την ώρα μάλιστα που κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Γιάννης Δραγασάκης και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλούν ευθέως για ενδεχόμενο «προοδευτικής κυβέρνησης» στην οποία θα συμμετέχει, πλην του ΠΑΣΟΚ, και το ΜέΡΑ25 ακόμα και στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ βγει δεύτερο κόμμα.

Κατά την τοποθέτησή του και στην εκπομπή του Mega με τίτλο «Ο δρόμος προς την κάλπη» με την Νίκη Λυμπεράκη, μετά από διαφωνία που υπήρχε μεταξύ των πολιτικών προσώπων, η παρουσιάστρια επέμεινε και ο κ. Έντμαν συμφώνησε στο ότι οι πολιτικές του ΜέΡΑ25 μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και στο κλείσιμο των τραπεζών.

Δείτε την επίμαχη τοποθέτησή του Έρικ Μιλτιάδη Έντμαν:
https://youtu.be/tkJKwny33mw?t=1

Αναλυτικά, ο διάλογος:

Ε: Δεν υπάρχει σε καμία συνθήκη, αυτό το οποίο λέτε. Το να βγεις από την Ευρωζώνη, τόσες χώρες στην Ευρώπη δεν είναι στην Ευρωζώνη και παραμένουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δ: Εσείς τώρα θέλετε να πάμε στη δραχμή;

Ε: Δεν επιδιώκουμε να γυρίσουμε στη δραχμή.

Δ: Να βγούμε από την Ευρωζώνη θέλετε;

Ε: Δεν επιδιώκουμε κάτι τέτοιο. Αυτό το οποίο επιδιώκουμε είναι κάποιες αυτονόητες πολιτικές.

Δ: Που μπορεί να φέρουν το κλείσιμο των τραπεζών…

Ε: Οι οποίες μπορούν να έρθουν σε αντίθεση με τα προστάγματα των Βρυξελλών.

Δ: Άρα μπορεί να κλείσουν τις τράπεζες…

Ε: Υπάρχει αυτή η πιθανότητα. Για αυτό θα είμαστε προετοιμασμένοι.

Protothema.grgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith