Υφυπουργός Υγείας: Δεν κλείνει ούτε υποβαθμίζεται το Νοσοκομείο Μεσολογγίου

marios themistokleous mesologgi maios 2024 10

Δεν υποβαθμίζεται ούτε βέβαια κλείνει το νοσοκομείο Μεσολογγίου διαβεβαίωσε πριν από λίγο ο Υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους που επισκέφθηκε την νοσηλευτική μονάδα στο πλαίσιο της περιοδείας τους στην Αιτωλοακαρνανία.

Ο πρώτος σταθμός του κ. Θεμιστοκλέους ήταν το νοσοκομείο Μεσολογγίου όπου συναντήθηκε με την Διοικήτρια, τους εκπροσώπους των εργαζομένων, γιατρούς και νοσηλευτές που του έθεσαν λεπτομερώς τα προβλήματα που υπάρχουν ζητώντας ξεκάθαρη απάντηση από την πλευρά της κυβέρνησης για το μέλλον του νοσοκομείου.

zenith

Ο Υφυπουργός δήλωσε ξεκάθαρα ότι το νοσοκομείο δεν πρόκειται να αλλάξει χαρακτήρα, εκφράζοντας μάλιστα την απορία γιατί κυκλοφορούν φήμες στην περιοχή περί υποβάθμισης ή κλεισίματος.

Ωστόσο εκείνο που έχει σημασία είναι να καλυφθούν και οι κενές θέσεις γιατρών καθώς υπάρχουν ειδικότητες, κυρίως μονήρεις που μετά την συνταξιοδότηση των υπηρετούντων γιατρών που δεν έχουν αντικατασταθεί, όπως ο οφθαλμίατρος, ο νευρολόγος κλπ.
8af0a0b15e39f4d7c99926cd35312bb1 xl

Παρών στην συνάντηση ήταν και ο Δήμαρχος Μεσολογγίου Σπύρος Διαμαντόπουλος ο οποίος εξήγησε στον Υφυπουργό ότι ένας τόσο μεγάλος νομός όπως η Αιτ/νία δεν μπορεί να μην έχει στελεχωμένο το νοσοκομείο της πόλης που απευθύνεται στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και η ανάπτυξη που επιδιώκει ο Δήμος χρειάζεται την ασφάλεια των επισκεπτών στον τομέα της υγείας. Επισήμανε επίσης και το αίτημα για αυτονόμηση του νοσοκομείου, για τα οποίο ο Υφυπουργός δεν έδωσε απάντηση.

Οι γιατροί ενημέρωσαν λεπτομερώς τον κ. Θεμιστοκλέους σχετικά με την υφιστάμενη κατάσταση. Απαντώντας ο κ. Θεμιστοκλέους, αφού ξεκαθάρισε την διατήρηση του νοσοκομείου, ενημέρωσε για την γενικότερη πολιτική της κυβέρνησης για την στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας με προσλήψεις που θα γίνουν για την κάλυψη των κενών θέσεων και με αύξηση επιδομάτων ως κίνητρο για τους γιατρούς.
marios themistokleous mesologgi maios 2024 8

aixmi-news.grgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith