Ύδρα: Εντοπίστηκαν ίχνη από κροτίδες στην παραλία

ydra ereunes xr

Μπορεί να φαντάζει απίστευτο, όμως, χρειάστηκε να περάσουν πέντε ημέρες για να γίνει αυτοψία από στελέχη της Πυροσβεστικής στην παραλία της Ύδρας από την οποία ξεκίνησε η πυρκαγιά το βράδυ της περασμένης Παρασκευής: Παρόλη τη χρονική απόσταση από τη φωτιά έως την αυτοψία, εντούτοις εντοπίστηκαν ίχνη από κροτίδες, καθώς και δύο μπουκάλια νερού, που υποδεικνύουν την παρουσία ανθρώπων στην παραλία το επίμαχο διάστημα.

Όπως αποκαλύπτει το protothema.gr, τα στελέχη της Πυροσβεστικής εντόπισαν σε ακτή δίπλα από τον όρμο Αγίου Νικολάου (εκεί που ίχε σταματήσει το «Περσεφόνη») τα κρίσιμα για τη δειρεύνηση της υπόθεσης πειστήρια: Τα ίχνη από κροτίδες και τα δύο μπουκάλια νερού. Είχε προηγηθεί αυτοψία, χωρίς αποτέλεσμα, στην κορυφή του υψώματος πάνω από την παραλία και προς την έκταση των 300 στρεμμάτων που κάηκαν.

Το protothema.gr εξασφάλισε και παρουσιάζει φωτογραφίες ντοκουμέντα από την έρευνα των στελεχών της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) στην παραλία…
ydra ereunes 4

Ειδικότερα, τα ευρήματα ήρθαν στο φως έπειτα από έρευνα που έκαναν στην ακτή, κατόπιν εντολής εισαγγελέα, στελέχη της ΔΑΕΕ. Οι ερευνητές έθεσαν στο μικροσκόπιό τους κάθε εκατοστό του χώρου και εντόπισαν ίχνη από κροτίδες που, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, προσδιορίστηκε από το διαμέτρημά τους ότι είναι τύπου Cobra. Πρόκειται για κροτίδες που προκαλούν ισχυρή έκρηξη, χρησιμοποιούνται κατά κόρον το Πάσχα και μπορούν να προκαλέσουν ακρωτηριασμό ή ακόμη και θάνατο.

Την ίδια ώρα μάρτυρας έχει καταθέσει στις Αρχές ανέφερε ότι την ώρα που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά άκουσε δυνατούς κρότους και παρατήρησε ένα μικρό σκαφάκι να κάνει δρομολόγια μεταξύ της ακτής και της θαλαμηγού που βρισκόταν στην περιοχή.

Το σενάριο λοιπόν που προκρίνεται με βάση τα νέα δεδομένα ως το πιο πιθανό είναι κάποιοι -πιθανόν- από το σκάφος να κατέβηκαν στην εν λόγω ακτή, να πυροδότησαν τις κροτίδες και αυτές με τη σειρά τους να προκάλεσαν την πυρκαγιά.googlenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith