Ξηρόμερο/Dryland: Το όνομα του Ξηρομέρου ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο μέσα από την 60η Biennale

dimarxos triantafillakis

Ξηρομέρο/Dryland: Εικόνες και ήχοι βγαλμένοι από την καρδιά της Ηπειρωτικής Ελλάδας και της Θεσσαλίας, από την καρδιά της αυθεντικής ελληνικής επαρχίας. Το ελληνικό περίπτερο άνοιξε τις πύλες του στο κοινό της 60ης Biennale της Βενετίας!
Με μεγάλη υπερηφάνεια και συγκίνηση υποδεχόμαστε κοινό και κριτικούς στον πυρήνα της ελληνικής περιφέρειας, ταξιδεύοντάς τους στα άδυτα της άυλης πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Οι παραδόσεις μας, τόπος μας, οι ανθρώπινες ιστορίες χαράς και πόνου, το τραγούδι μας, τα καθημερινά εργαλεία μόχθου και επιβίωσης, η πάλη και η συνύπαρξη του ανθρώπου με τη γη, είναι τα πιο εμβληματικά στοιχεία αυτής της παρουσίασης που στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα Ελλάδας στα μήκη και τα πλάτη της γης, και μεταφέρει στο κοινό την εμπειρία της συνένωσης των ανθρώπων μέσα από το ελληνικό πανηγύρι. Με επίκεντρο το Ξηρόμερο!
Στο συλλογικό έργο των ταλαντούχων Θανάση Δεληγιάννη, Γιάννη Μιχαλόπουλου και τους συνδημιουργούς τους, Έλια Καλογιάννη, Γιώργο Κυβερνήτη, Κώστα Χαϊκάλη, Φώτη Σαγώνα, σε επιμέλεια του Πάνου Γιαννικόπουλου, δίνουμε θερμά συγχαρητήρια!
Αυτό το έργο αναδεικνύει το Ξηρόμερο, και το τοποθετεί σε θέση που του αρμόζει: εξέχουσα, βιωματική και παγκόσμια. Ευχόμαστε να είναι καλοτάξιδο και τους ευχαριστούμε!
Ειδικές ευχαριστίες οφείλουμε στο Υπουργείο Πολιτισμού και τον Υφυπουργό Χρήστο Δήμα, αλλά και στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης για την αρωγή τους και την άψογη επιμέλεια και τον συντονισμό της ελληνικής συμμετοχής, και βεβαίως, στον Επίτιμο Πρόξενο της Ελλάδας στη Βενετία κ. Bruno Bernardi για την ευγενική του φιλοξενία.googlenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith