Ξεκινούν εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Μεσολογγίου

931c780ad99e2033da99e6de2be30be5 xl

Στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου δέχθηκε σήμερα, Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός τον κ. Βασίλειο Στράτο, εκπρόσωπο της Τεχνικής Εταιρείας «Β. Στράτος και ΣΙΑ ΕΕ».

Ο Σεβασμιώτατος και ο κ. Στράτος ως Ανάδοχος Εργολάβος του έργου «Συντήρηση – Αποκατάσταση Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Μεσολογγίου» υπέγραψαν την σύμβαση του έργου, το οποίο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

Το εν λόγω έργο εντάσσεται και αποτελεί το πρώτο υποέργο της Προγραμματικής Σύμβασης της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος για την «Αποκατάσταση Προσκυνηματικών Χώρων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος».

Οι εργασίες που προβλέπονται από την μελέτη που εκπονήθηκε από το Τεχνικό Γραφείο του Πολιτικού Μηχανικού κ. Κωνσταντίνου Πρεμέτη ως μελετητή και επιβλέποντος μηχανικού της Ιεράς Μητροπόλεως, θα ξεκινήσουν άμεσα. Θα συντελέσουν στην αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του Ιερού Ναού και έχουν ως προϋπολογισμό 166.470 €.

Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος κ. Νεκτάριο Φαρμάκη και τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας για την άψογη συνεργασία και ευχήθηκε σύντομα να φθάσουμε στην άρτια αποπεράτωση, ώστε να είναι έτοιμος ο Μητροπολιτικός μας Ναός για τις Εορτές των 200 ετών από την Ηρωική Έξοδο των Ελευθέρων Πολιτορκημένων το έτος 2026.googlenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith