Ξεκίνησε το πείραμα της NASA για τη ζωή στον Άρη

fzjf8kcacaewshp.jpg

Για 378 μέρες, τα μέλη του πληρώματος θα ζουν και θα εργάζονται απομονωμένοι από τον έξω κόσμο, σα να ήταν πραγματικοί άποικοι του Κοκκίνου Πλανήτη
Την Κυριακή, 4 επιλεγμένοι εθελοντές «βάσει των συνήθων κριτηρίων της NASA για τους υποψήφιους αστροναύτες» μπήκαν στην Mars Dune Alpha, μια «αποικία προσομοίωσης» της μελλοντικής ζωής στον Αρη, η οποία στήθηκε από τη NASA μέσα στο Διαστημικό Κέντρο Τζόνσον στο Χιούστον.

Οι 4 εθελοντές θα ζήσουν μέσα στην αποικία για 378 μέρες. Κατά τη διάρκεια της αποστολής, τα μέλη του πληρώματος θα ζουν και θα εργάζονται απομονωμένοι από τον έξω, γήινο κόσμο, σα να ήταν πραγματικοί άποικοι του Κοκκίνου Πλανήτη.

Οι εθελοντές, που θα πληρωθούν, θα αναλάβουν καθήκοντα όπως προσομοιώσεις διαστημικών περιπάτων, χρήση της εικονικής πραγματικότητας και επιστημονική έρευνα.

Ωτσόσο, οι 4 «άποικοι» θα πρέπει να αντιμετωπίσουν σημαντικές προκλήσεις, όπως η αντιμετώπιση προβλημάτων στον εξοπλισμό καθώς και περιορισμένη επικοινωνία με τον έξω κόσμο και όριο στα εφόδια.

Η αποικία Mars Dune Alpha είναι μια μονάδα εμβαδού 600 τετραγωνικών μέτρων που φτιάχτηκε από τρισδιάστατο εκτυπωτή. Στην εγκατάσταση υπάρχουν ατομικά δωμάτια, κουζίνα, δύο τουαλέτες, γυμναστήριο και χώρος για καλλιέργειες.

Όταν το 2021 η NASA ανακοίνωσε το φιλόδοξο πείραμά της, η Γκρέις Ντάγκλας, επικεφαλής επιστήμονας στην ομάδα τεχνολογίας τροφίμων της Διαστημικής Υπηρεσίας είχε δηλώσει:«Το πείραμα είναι κρίσιμο προκειμένου να βρούμε λύσεις στις περίπλοκες ανάγκες της ζωής στην επιφάνεια του Αρη. Οι προσομοιώσεις στη Γη θα μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε και να υπολογίσουμε τις σωματικές και πνευματικές προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν οι αστροναύτες, πριν αναχωρήσουν».

Πηγή: skai.gr



googlenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith