Ξεκινά η Δωρεάν λειτουργία Ιατρείου Μνήμης στο χώρο του Κέντρου Υγείας Αμφιλοχίας

347428939 215659084606090 4767729237138465447 n

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ: Έχουμε τη χαρά να σας ανακοινώσουμε ότι ξεκινά η Δωρεάν λειτουργία Ιατρείου Μνήμης στο χώρο του Κέντρου Υγείας Αμφιλοχίας από κλιμάκιο της Κινητής Μονάδας για άτομα με Άνοια Άρτας, της Εταιρείας Νόσου Alzheimer Αθηνών, δράση που πραγματοποιείται με τη χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης και την εποπτεία του Υπουργείου Υγείας.
Η λειτουργία Ιατρείου Μνήμης είναι μια Υπηρεσία που παρέχεται για πρώτη φορά στο Κ.Υ. Αμφιλοχίας.
Κλιμάκιο επιστημόνων (Ψυχολόγος, Κοινων. Λειτουργός, Νοσηλεύτρια, Νευρολόγος ή Ψυχίατρος,) θα επισκέπτεται σε μηνιαία βάση το Κέντρο Υγείας Αμφιλοχίας, τη δεύτερη Τρίτη κάθε μήνα.
Οι ενδιαφερόμενοι, ασθενείς και οι φροντιστές τους, θα πρέπει να κλείνουν το ραντεβού τους στη Γραμματεία του Κ.Υ. Αμφιλοχίας, τηλεφωνώντας τις εργάσιμες ημέρες κατά το πρωϊνό ωράριο στον αριθμό: 2642360024 και δίνοντας το ΑΜΚΑ και το τηλέφωνό τους. Όλες οι υπηρεσίες που θα παρέχονται θα είναι ΔΩΡΕΑΝ.
Θεωρούμε ότι η λειτουργία Ιατρείου Μνήμης θα προσφέρει σημαντικά θετικά στην κατεύθυνση της Δημόσιας υγείας όσον αφορά στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με άνοια αρχόμενη ή πιο προχωρημένη, όπως και των οικογενειών τους. Σημειωτέον ότι, η διάγνωση των διαταραχών μνήμης είναι χρήσιμο να γίνεται όσο το δυνατόν νωρίτερα και σε επίπεδο πρόληψης, ώστε να λαμβάνονται εγκαίρως τα ενδεικνυόμενα μέτρα (ασκήσεις νοητικής ενδυνάμωσης, φυσική άσκηση και άλλες μη φαρμακευτικές παρεμβάσεις) για την αναχαίτιση της νόσου.
Η άνοια θεωρείται η μάστιγα του 21ου αιώνα. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στην Ελλάδα σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, 160.000 άτομα πάσχουν από άνοια και 280.000 άτομα από ήπια νοητική διαταραχή, σχεδόν μισό εκατομμύριο σύνολο. Αν συνυπολογίσουμε ότι για κάθε ασθενή με άνοια επηρεάζεται σημαντικά η ζωή 2-3 ατόμων – φροντιστών του ασθενή στις οικογένειες, η πάθηση αφορά άμεσα σε 1 εκατομμύριο Έλληνες πολίτες.
Ευχαριστούμε θερμά την Υπεύθυνη για την Κινητή Μονάδα, Ψυχολόγο κυρία Αρετή Ευθυμίου για την άψογη συνεργασία και τη συμβολή της στην προετοιμασία της λειτουργίας του Ιατρείου Μνήμης στο Κ.Υ. Αμφιλοχίας, όπως επίσης τις κυρίες Ερμιόνη Κανιώρη- Ψυχολόγο, Θεοδώρα Γκούβα- Κοινων. Λειτουργό, Ευθυμία Πλακούτση- Νοσηλεύτρια, τον κύριο Γεώργιο Δαφόπουλο- Φυσικοθεραπευτή και τον κ. Ν. Μπιλανάκη, ψυχίατρο, που θα πλαισιώνουν την Κινητή Μονάδα που θα μας επισκέπτεται – η πρώτη γνωριμία μας προοιωνίζει άκρως εποικοδομητική συνεργασία.
Τέλος ευχαριστούμε θερμά τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας κύριον Γιάννης Καρβέλης για την άμεση έγκριση της πρότασής μας & του αιτήματός μας για την λειτουργία ιατρείου Μνήμης στο Κέντρο Υγείας Αμφιλοχίας, όπως επίσης και την Υπηρεσία Περιφερειακού Χάρτη της 6ης ΥΠΕ για την άμεση διεκπεραίωση.
347236015 1284132992193157 4733959102955112502 ngooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith