Βομβιστική επίθεση σε βενζινάδικο στον Πειραιά: Νονοί της νύχτας πίσω από την έκρηξη

ekriksi peiraias xr2

Σε πλήρη λειτουργία ήταν το βενζινάδικο το οποίο δέχθηκε την βομβιστική επίθεση τα ξημερώματα της Παρασκευής. Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, εντός του, υπήρχαν και οι υπάλληλοι, χωρίς να σημειωθεί κάποιος τραυματισμός.

Την ίδια ώρα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκοται οι έρευνες των Αρχών για να εντοπιστούν τυχόν στοιχεία που θα μπορούσαν να οδηγήσουν τις Αρχές στα ίχνη των δραστών που τα ξημερώματα της Παρασκευής τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό σε πρατήριο υγρών καυσίμων στον Πειραιά.

Πρόκειται για μεγάλο και κεντρικό βενζινάδικο γνωστής εταιρείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, παρά το γεγονός πως ως ιδιοκτήτης του βενζινάδικου εμφανίζεται ένας άνδρας, τον ουσιαστικό έλεγχο, κατά αστυνομικές πηγές, είχε άτομο από τον χώρο της νύχτας το οποίο πρόσφατα είχε δολοφονηθεί μετά από ενέδρα, επίσης σε πρατήριο καυσίμων το οποίο ήταν της ιδιοκτησίας του.

Μετά την δολοφονία του, είχε δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για να το αποκτήσει ένας σκληρός ποινικός ο οποίος ωστόσο δεν φαίνεται να είχε βρει τρόπο για να συμφωνήσει μαζί του. Στην αλληλουχία αυτή, φαίνεται πως η Ελληνική Αστυνομία αναζητά το κίνητρο για την βομβιστική επίθεση, καθώς δεν αποκλείεται μέσα από το μεγάλο ενδιαφέρον για τον έλεγχο του συγκεκριμένου πρατηρίου να κρύβεται η επιθυμία για περαιτέρω ισχύ στον χώρο της νύχτας.

Το χρονικό

Η ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής στις 3:20. Το πρατήριο υγρών καυσίμων βρίσκεται στην Ομηρίδου Σκυλίτση στον Πειραιά. Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που ακούστηκε μέχρι και το Παλαιό Φάληρο.

Η πυροσβεστική κλήθηκε να στείλει όχημα στην Ομηρίδου Σκυλίτση, ωστόσο δεν χρειάστηκε να επέμβει καθώς δεν είχε προκληθεί φωτιά.

ekriksi peiraias 6

Ο μηχανισμός τοποθετήθηκε στο μαντρότοιχο που χωρίζει το οικόπεδο με το βενζινάδικο από την πλευρά του οικοπέδου. Στο οικοπεδο αυτο είχε σταθμευμένα αυτοκίνητα που υπέστησαν ζημιές.

Την ώρα της έκρηξης το πρατήριο ήταν ανοιχτό και είχε μέσα υπαλλήλους

Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς.

«Ο κόσμος έχει πανικοβληθεί, έχουν σπάσει όλες οι τζαμαρίες των πολυκατοικιών, ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα», αναφέρει αυτόπτης μάρτυρας.

Η περιοχή αποκλείστηκε από αστυνομικές δυνάμεις ενώ διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Ομηρίδου Σκυλίτση και στους γύρω δρόμους. Στο σημείο και αστυνομικοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ).

protothema.grgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith