Βασίλισσα Ελισάβετ: Αντίο με 96 κανονιοβολισμούς

queenelizabeth flowers1 2048x1373

Η βασίλισσα πέθανε, ζήτω ο βασιλιάς! Η πρώτη απόφαση που πήρε ο Κάρολος λίγο πριν χριστεί βασιλιάς της Βρετανίας και επίσημα είναι πως το πένθος της βασιλικής οικογένειας για το θάνατο της μητέρας του, βασίλισσας Ελισάβετ θα έχει διάρκεια σχεδόν έως το τέλος του μήνα!

Καθώς η Βρετανία και όλος ο κόσμος θρηνούν και αποχαιρετούν τη βασίλισσα Ελισάβετ, τη γυναίκα που έμεινε στο θρόνο για 70 χρόνια σπάζοντας κάθε ρεκόρ και κρατώντας τη χώρα ενωμένη σε κρίσιμες περιόδους, ο βασιλιάς Κάρολος το Γ’ (πια) αποφάσισε ότι το πένθος θα διαρκέσει έως και επτά μέρες μετά την κηδεία της μητέρας του, η οποία εκτιμάται ότι θα γίνει είτε την άλλη Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου, είτε την επομένη!

Η ημέρα της κηδείας της βασίλισσας Ελισάβετ δεν έχει οριστικοποιηθεί. Στη συνέχεια θα ταφεί στο παρεκκλήσι του πύργου Ουίνδσορ. Λίγο πριν από τις 11:30 (ώρα Αγγλίας), ο Κάρολος, συνοδευόμενος από τη βασιλική σύζυγο Καμίλα, έφυγε από το Μπαλμόραλ για το Λονδίνο, όπου θα συναντήσει για πρώτη φορά ως βασιλιάς την πρωθυπουργό της χώρας, Λις Τρας.

Στις 13:00, ώρα Βρετανίας και 15:00 ώρα Ελλάδας, στη μνήμη της βασίλισσας Ελισάβετ, θα ακουστούν 96 κανονιοβολισμοί, όσα και τα χρόνια της, ενώ οι καμπάνες ηχούν πένθιμα. Οι κανονιοβολισμοί θα ακουστούν από διάφορα μέρη του Λονδίνου, όπως το Χάιντ Παρκ και ο Πύργος του Λονδίνου.

newsit.gr

zenith