Βασίλης Παπαθεοδώρου: Είχε κατεβάσει 300 αρχεία από 284 διαφορετικές IP μέσα σε 6 χρόνια

vasilis papatheodoroy arthro

Πάνω από 300 αρχεία παιδικής πορνογραφίας εντοπίστηκαν στους σκληρούς δίσκους του συγγραφέα Βασίλη Παπαθεοδώρου, τα οποία τον καθιστούν ως έναν από τους 8 σημαντικότερους παραλήπτες τέτοιου ανατριχιαστικού και σκληρού υλικού στη χώρα.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ», στη δικογραφία του συγγραφέα, ο οποίος είναι προφυλακιστέος στις φυλακές της Τρίπολης εδώ και λίγες ημέρες, στην κατοχή βρέθηκαν 301 αρχεία σκληρού υλικού παιδικής πορνογραφίας, τα οποία προμηθευόταν σε βάθος εξαετίας και συγκεκριμένα από τις 18 Δεκεμβρίου του 2016.

Ήταν ήδη γνωστό ότι ο Βασίλης Παπαθεοδώρου συνελήφθη στις 18 Οκτωβρίου 2022, μετά από περίπου 5 μήνες ερευνών από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για την οποία η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. είχε δηλώσει ότι δεν ανακοινώθηκε επειδή οι Αρχές ήθελαν να διαπιστώσουν αν σχετίζεται και με άλλες υποθέσεις.

Πιθανότατα, οι άλλες υποθέσεις να αφορούν τους υπόλοιπους 7 που προμηθεύονταν και αντάλλασσαν το υλικό της παιδικής πορνογραφίας, με αποτέλεσμα να χτυπήσει το «καμπανάκι» στο ειδικό λογισμικό της Δίωξης, το οποίο μπορεί να δείξει όταν διακινείται το αρρωστημένο υλικό σε πραγματικό χρόνο εντός της Ελλάδας.

Πρόκειται για το ειδικό λογισμικό CPS – Child Protection System, το οποίο απέκτησε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος χάρη στη συνεισφορά της αμερικανικής ΜΚΟ Child Rescue Coalition και των αστυνομικών Αρχών των ΗΠΑ. Από τα σημάδια που εμφάνισε το CPS, προέκυψαν τα 8 άτομα που θεωρούνται ως οι σημαντικοί παραλήπτες και διακινητές παιδικής πορνογραφίας στη χώρα. Όμως, το λογισμικό δεν μπορούσε να βρει την ταυτότητά τους.

Οι 284 IP διευθύνσεις και τα 301 αρχεία
Μετά τις διαδικασίες για την άρση του απορρήτου, προέκυψε το όνομα του πολυβραβευμένου συγγραφέα παιδικών και εφηβικών βιβλίων, Βασίλη Παπαθεοδώρου, για τον οποίο αποκαλύφθηκαν μετά σημεία και τέρατα. Ο συγγραφέας είχε μπει στο dark web και χρησιμοποιούσε το πρόγραμμα e-mule, για κοινή χρήση αρχείων με συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά.

Είναι συγκλονιστικό ότι ο συγγραφέας, που δήλωσε ότι έψαξε τα αρχεία για ερευνητικούς σκοπούς προκειμένου να εκδώσει βιβλίο, το έκανε αυτό για 6 χρόνια, χρησιμοποιώντας μέχρι και 284 διαφορετικές IP διευθύνσεις, με αποτέλεσμα να αντλήσει συνολικά 301 αρχεία σκληρής παιδικής πορνογραφίας.

Σημειώνεται ότι, για την ώρα, ακόμη 3 άνθρωποι κατηγορούνται για την υπόθεση και συνεχίζεται η έρευνα και για τους υπόλοιπους. Στο μεταξύ, ο Βασίλης Παπαθεοδώρου είναι αμίλητος μέσα στον θάλαμο στις φυλακές της Τρίπολης, εμφανίζεται ιδιαίτερα ταραγμένος και ο μόνος που τον έχει επισκεφθεί είναι ο πατέρας του.

Τι είπε στην απολογία του
Ο γνωστός και πολυβραβευμένος συγγραφέας υποστήριξε στο απολογητικό του υπόμνημα ότι κατέβαζε το υλικό επειδή ήθελε να γράψει ένα βιβλίο σχετικά με την παιδική πορνογραφία και τους παιδόφιλους.

«Δεν αισθανόμουν καμία ικανοποίηση ή ευχαρίστηση από το κατασχεθέν υλικό. Απεναντίας, αισθανόμουν απέχθεια, αηδία, αποτροπιασμό και βαθύτατη λύπη», είπε μεταξύ άλλων ο Βασίλης Παπαθεοδώρου.

Όσον αφορά την… έμπνευση που ήθελε, είπε ότι «πάντοτε αναζητώ πηγές, αρθρογραφία, βίντεο, σειρές και ταινίες. Για παράδειγμα, για το θέμα του ρατσισμού και του bulling έχω προβεί σε έρευνα χιλιάδων βίντεο, εκπομπών και ταινιών με ρατσιστικές επιθέσεις (κατά κύριο λόγο στη Γερμανία) προκειμένου να κατορθώσω να πλάσω το χαρακτήρα του πρωταγωνιστή μου για να το διαμορφώσω και να το αποτυπώσω με αμεσότητα».

Με πληροφορίες από «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ»
newsit.gr

zenith