Βαγγέλης Γάκης για 3η Σεπτέμβρη: Συνεχίζουμε το όραμα για μια Ελλάδα ανάπτυξης, κοινωνικής προόδου και δικαιοσύνης

gakis foto

Βαγγέλης Γάκης για 3η Σεπτέμβρη: «Συνεχίζουμε το όραμα για μια Ελλάδα ανάπτυξης, κοινωνικής προόδου και δικαιοσύνης. Θα είμαστε δυναμικά παρόντες όλοι οι ενεργοί προοδευτικοί πολίτες»

O διακεκριμένος ιατρός – ορθοπεδικός χειρουργός Βαγγέλης Γάκης, του οποίου το όνομα «ακούγεται» για υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας, ανοίγει δίαυλο επικοινωνίας με τους χρήστες των SocialMedia.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, εγκαινιάζοντας την πολιτική σελίδα του στο Facebook, προέβηστην ακόλουθη δήλωση με αφορμή την 3η Σεπτέμβρη 1974 και την 48η επέτειο ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ.
«Το ΠΑΣΟΚ ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον λαό και την πατρίδα». Δεν υπάρχει φράση που να συμπυκνώνει με τόσο ξεκάθαρο τρόπο το τι ήταν η 3η Σεπτέμβρη του 1974.
Η ίδρυση του ΠΑΣΟΚ από τον Ανδρέα Παπανδρέου ήταν η πιο ρηξικέλευθη και ριζοσπαστική πολιτική κίνηση στην μεταπολεμική Ελλάδα. Άλλαξε την Ιστορία της χώρας και των ανθρώπων.
Άνοιξε το δρόμο για την πραγματική εθνική ανεξαρτησία, τον εκδημοκρατισμό, τον εκσυγχρονισμό της Ελλάδας, με κοινωνική δικαιοσύνη και ευκαιρίες για τους πολλούς που μέχρι τότε ήταν στο περιθώριο.
Άνοιξε το δρόμο για μια ανεπανάληπτη θεσμική επανάσταση, με τεράστιες προοδευτικές αλλαγές στην Παιδεία, την Υγεία, την Κοινωνική Πρόνοια, την ίδια την κοινωνία, την ισότητα και την ισονομία, στα δικαιώματα των εργαζόμενων, των αγροτών, των επιστημόνων και των μικρομεσαίων. Στάθηκε με σθένος πάντα δίπλα στον αδύναμο.
Έδωσε τη δυνατότητακοινωνικήςεξέλιξηςατόμων που βρίσκονταν και θαπαρέμεναν στο περιθώριοαφούη ψαλίδα των κοινωνικώναντιθέσεωνήταντόσοανοιχτήπου δεν επέτρεπεσυμμετοχή στην κοινωνικήεξελικτικήδιεργασία σε αυτά τα στρώματα της κοινωνίας.
Αποκαταστάθηκαν αδικίες δεκαετιών, αναγνωρίστηκε η Εθνική Αντίσταση.
Ήταν μια πραγματική Αλλαγή που η συλλογική μνήμη της ελληνικής κοινωνίας την αναγνωρίζει.
Κανείς δεν μπορεί πλέον σήμερα να αμφισβητήσει την διαχρονική προσφορά, το έργο της προοδευτικής παράταξης, του ΠΑΣΟΚ που συκοφαντήθηκε και πλήρωσε πολιτικό κόστος όσο καμία άλλη πολιτική δύναμη.
Σήμερα, που οι μύθοι της τελευταίας δεκαετίας έχουν καταρρεύσει, το ΠΑΣΟΚ δικαιωμένο και ανανεωμένο είναι έτοιμο να ξαναγίνει ο πρωταγωνιστής της πολιτικής ζωής.
Και πάλι ο στόχος είναι αυτός που διατυπώθηκε εκείνη την 3η του Σεπτέμβρη: Να υπηρετήσουμε τον λαό και την πατρίδα.
Έχοντας μάθει από τα λάθη συνεχίζουμε το όραμα για μια Ελλάδα ανάπτυξης, κοινωνικής προόδου και δικαιοσύνης.
Το Κίνημα μας εκφράζει και σήμερα, 48 χρόνια μετά, την αξιοπρέπεια, την ελπίδα και την προοπτική στον τόπο.
Με επίκεντρο τον άνθρωπο, με την κοινωνία στο προσκήνιο, με δύναμη την ανανέωση, με πίστη στις ιδέες και τα οράματα για μια κοινωνία αξιών και δικαιοσύνης το ΠΑΣΟΚ της Νέας Εποχής είναι εδώ. Να υπερασπιστεί ασυμβίβαστα την δημοκρατία και τους θεσμούς.
Σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια για την Παράταξη και την Πατρίδα θα είμαστε δυναμικά παρόντες όλοι οι ενεργοί προοδευτικοί πολίτες, χωρίς συμβιβασμούς και με ανιδιοτέλεια».
Περισσότερες πληροφορίεςστη σελίδα Ευάγγελος Γάκης στο Facebook (@evaggelosgakispasok)googlenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith