Τουρκία – Σεισμοί: Καταστράφηκε ελληνική εκκλησία μετά από επτά αιώνες

ap tourkia seismos 0.jpg

Μιλώντας στο Anadolu, ο Ιμπραήμ Τσιλινγκίρ, αντιπρόεδρος του ιδρύματος της εκκλησίας, ανέφερερε δε ότι το κτίριο αποκαταστάθηκε το 2020

Θλίψη προκαλεί και η καταστροφή της ελληνικής θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς από τους φονικούς σεισμούς στην Τουρκία.

Στην περιοχή Αλτινοζού, στην επαρχία Χατάι, μια ιστορική ελληνορθόδοξη εκκλησία καταστράφηκε από τους σεισμούς αναφέρει το Σάββατο το πρακτορείο Anadolu.

Η εκκλησία υπολογίζεται ότι ήταν 700 ετών, και πλέον σώζεται μόνο το καμπαναριό της. Η οροφή του ναού κατέρρευσαν όπως και οι περισσότεροι τοίχοι.

Μιλώντας στο Anadolu, ο Ιμπραήμ Τσιλινγκίρ, αντιπρόεδρος του ιδρύματος της εκκλησίας, ανέφερε δε ότι το κτίριο αποκαταστάθηκε μόλις το 2020 και έκτοτε διεξάγονταν εκεί προσευχές. «Αναστηλώσαμε την εκκλησία πριν από τρία χρόνια. Καταβάλαμε πραγματικά μεγάλη προσπάθεια για αυτό», πρόσθεσε.

«Ήταν μια πολύ όμορφη εκκλησία που πραγματικά άξιζε να τη δεις και στέκεται από την ίδρυσή της. Δυστυχώς, καταστράφηκε μετά τον σεισμό», πρόσθεσε, καλώντας τις τουρκικές αρχές να βοηθήσουν για την αποκατάσταση της εκκλησίας.

Ο Τσιλινγκίρ τόνισε ότι «η καταστροφή της εκκλησίας αναστάτωσε πραγματικά τους ανθρώπους. Ελπίζω να ξαναχτίσουμε αυτή την εκκλησία μαζί με το κράτος».

Πηγή: skai.grgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith