Τουρκία: Η ΕΜΑΚ απεγκλώβισε ζωντανή την 20χρονη μέσα από τα ερείπια (video)

tourkia

Η ΕΜΑΚ κατάφερε να απεγκλωβίσει την 20χρονη Αϊρίν, η οποία βρισκόταν εγκλωβισμένη στα χαλάσματα για περισσότερες από 48 ώρες στο Χατάι.
Η επιχείρηση διάσωσης ξεκίνησε το πρωί της Τετάρτης, όταν οι άνδρες της 1ης ΕΜΑΚ εντόπισαν την 20χρονη Αϊρίν στα χαλάσματα μίας μονοκατοικίας στο Χατάι.

Οι πυροσβέστες προσπάθησαν να διατηρήσουν επικοινωνία με την 20χρονη, η οποία για παραπάνω από δύο 24ωρα βρισκόταν παγιδευμένη στα συντρίμμια. Οι άνδρες της ΕΜΑΚ τη βοήθησαν ψυχολογικά, δίνοντάς της κουράγιο, ενώ της έδωσαν νερό γιατί ήταν αφυδατωμένη.

Η νεαρή γυναίκα ήταν πάρα πολύ φορτισμένη και πάνω στην απελπισία της ζήτησε από τους Έλληνες πυροσβέστες να της ακρωτηριάσουν το πόδι εάν χρειαστεί.

Οι άνδρες της ΕΜΑΚ συνέχισαν με τεράστια υπομονή την επιχείρηση και δημιούργησαν ένα διάδρομο ασφαλεία. Αργά το απόγευμα της Τετάρτης κατάφεραν να την απεγκλωβίσουν ζωντανή.

Η 20χρονη κοπέλα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ η ελληνική αποστολή παραμένει στο σημείο.

Σημειώνεται ότι οι άνδρες της ΕΜΑΚ έχουν απεγκλωβίσει ακόμα σήμερα, Τετάρτη, έναν 15χρονο, ενώ χθες Τρίτη είχαν διασώσει έναν άνδρα 50 ετών, ένα ανήλικο κορίτσι 9 ετών και ένα ανήλικο κορίτσι 7 ετών.

Δραματική επιχείρηση διάσωσης σε πολυκατοικία στο Γκαζιαντέπ
Σε πολυκατοικία στο Γκαζιαντέπ τρία άτομα, ένας πατέρας και δύο παιδιά, έχουν εγκλωβιστεί στα συντρίμμια. Τα σωστικά συνεργεία είχαν επικοινωνήσει νωρίτερα μαζί τους τηλεφωνικά.

Η πρώτη κίνηση των διασωστών ήταν να δώσουν στα άτομα μία εφεδρική μπαταρία, ώστε να κρατήσει περισσότερο η λειτουργία του κινητού τηλεφώνου που είχαν. Ωστόσο το μεσημέρι τους κυρίευσε η ανησυχία, καθώς το κινητό τηλέφωνο σιώπηση.

Οι διασώστες ζητούν να τηρηθεί άκρα σιωπή, ώστε να μπορέσουν να επικοινωνήσουν μαζί τους, ενώ προσπαθούν να αφαιρέσουν μία τελευταία πλάκα ώστε να τους φτάσουν και να καταφέρουν να τους απεγκλωβίσουν.

megatv.com

zenith