Τουρκία: Έκλεψε 80.000 λίρες και επέστρεψε τα περισσότερα

biram4112

Δεύτερες σκέψεις είχε ένας κλέφτης από τη Μερσίνα της Τουρκίας, ο οποίος έκλεψε 80.000 τουρκικές λίρες από τον 53χρονο Μπαϊράμ Καγιά, αλλά στη συνέχεια άλλαξε γνώμη και του επέστρεψε το μεγαλύτερο μέρος του ποσού.

Ο 53χρονος Μπαϊράμ Καγιά, έμπορος βερίκοκων, έκρυβε κάτω από το μαξιλάρι του 80.000 τουρκικές λίρες, όμως ένα πρωί δεν βρήκε τα λεφτά και έτρεξε να το καταγγείλει στην αστυνομία του τοπικού τμήματος της Τουρκίας.

Δύο μέρες αργότερα τον πλησίασε ένας άνδρας φορώντας μάσκα και του έδωσε μια τσάντα πριν εξαφανιστεί.

Ο Καγιά άνοιξε την τσάντα και διαπίστωσε πως μέσα υπήρχαν 50.000 τουρκικές λίρες και ένα μήνυμα από τον κλέφτη.

«Να μην πίνεις αδερφέ, έχεις και παιδί»
Το σημείωμα έγραφε: «Γεια σου, αδερφέ Μπαϊράμ, συγχώρεσέ με. Έχω έναν γιο 8 μηνών. Έπρεπε να χειρουργηθεί και τα είχα ανάγκη. Όταν είδα αυτά τα χρήματα στο χέρι σου εκείνο το βράδυ, τα πήρα ενώ κοιμόσουν. Η συμβουλή μου είναι να μην πίνεις αδερφέ, έχεις και παιδί. Αν ήμουν πολύ κακός άνθρωπος, δεν θα τα επέστρεφα. Συγχώρα με. Πήρα 30 χιλιάδες και θα τα φέρω και αυτά πίσω. Τα χρειαζόμουν για τον γιο μου. Να μην ξαναδείξεις λεφτά».

Το σημείωμα δεν έπεισε τον 53χρονο, ο οποίος απαιτεί να επιστραφούν τα υπόλοιπα χρήματά του, γιατί όπως λέει «ανήκουν στο λαό, θα πρέπει εκείνος να τα πληρώσει στο έθνος».

newsit.gr

zenith