Τον Διπλάτανο Δήμου Θέρμου επισκέφθηκε ο Τζορτζ Τσούνης

diplatanos agia marina 2010

Τον Διπλάτανο Δήμου Θέρμου επισκέφθηκε σήμερα, Κυριακή 17 Ιουλίου, ανήμερα της Εορτής της Αγίας Μαρίνας, ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στην Ελλάδα κ. Τζορτζ Τσούνης, ύστερα από πρόσκληση του Συλλόγου Διπλατανιωτών Αμερικής, να παρευρεθεί στην εκδήλωση, η οποία διοργανώθηκε λόγω της Τοπικής Εορτής, για να τιμηθεί η Μνήμη της Αγίας Μαρίνας.
Την εκδήλωση παρουσίασε και συντόνισε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Διπλατανιωτών Αμερικής κ. Βασίλης Γκουρνέλος.

Τον Πρέσβη καλωσόρισε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Διπλατάνου κ. Γιάννης Κυρίτσης.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Θέρμου κ. Σπυρίδων Κωνσταντάρας, ο οποίος καλωσόρισε τον πρέσβη και όλους τους παρευρισκομένους στην Τοπική Κοινότητα του Δήμου Θέρμου.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν επίσης ο βουλευτής του Νομού Αιτωλοακαρνανίας κ. Δημήτριος Κωνσταντόπουλος και ο κ. Θανάσης Παπαθανάσης πολιτευτής και πρόεδρος φαρμακοποιών του Νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Επίσης, ο κ. Θανάσης Αντζουλής, θείος της συζύγου του Πρέσβη κας Όλγας Αντζουλή, ο οποίος μίλησε με ιδιαίτερα συγκινητικά λόγια, για το δικό τους Γιώργο, όπως αποκαλούν τον κ. Πρέσβη.

Ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, πήρε το λόγο και ευχαρίστησε όλους όσους βρέθηκαν εκεί, τονίζοντας ότι πάνω απ’ όλα είναι απλά ένα παιδί από τον Πλάτανο, μη μπορώντας να κρύψει τη συγκίνησή του.

Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιερόθεος, καλωσορίζοντας τον κ. Τσούνη, επισήμανε την σπουδαιότητα του ρόλου που έχει ο κ. Τσούνης ως Πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα, λόγω της ελληνικής του καταγωγής.

Να σημειωθεί, ότι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, βρέθηκε στο χωριό Διπλάτανος, ύστερα από 22 χρόνια, που είχε να επισκεφθεί το χωριό Μητροπολίτης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς κ. Γεώργιος Χατζηνικολάου, ο Διοικητής της Τροχαίας Αγρινίου κ. Αλέξιος Αντωνίου, ο Αντιδήμαρχος Θέρμου κ. Αθανάσιος Παπαπάνος, ο Αντιδήμαρχος Θέρμου κ. Γεώργιος Μυζήθρας και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Θέρμου κ. Αλέξανδρος Σιαδήμας.

Ο Δήμαρχος Θέρμου δώρισε στον κ. Πρέσβη μία χειροποίητη ξύλινη σκαλιστή εικόνα της Αγίας Παρασκευής, διά χειρός Θεοφάνη Σιάχου, στην οποία υπήρχε και προσωπική αφιέρωση.
Επίσης, εκ μέρους του Συλλόγου Διπλατανιωτών ο Πρόεδρος κ. Βασίλης Γκουρνέλος δώρισε και αυτός με τη σειρά του μία ασημένια εικόνα της Αγίας Μαρίνας.
diplatanos agia marina016

diplatanos agia marina037
Δείτε τις δηλώσεις του Κ. Γουρνέλου, του κ. Κωνσταντάρα και του Μητροπολίτη Ιερόθεου:

Πριν την εκδήλωση, που έλαβε χώρα στην Πλατεία του Διπλατάνου, τελέστηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας, Χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη κ.κ. Ιεροθέου.
diplatanos agia marina006

thermonews.grgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith