Το Μουσικό Σχολείο Αγρινίου τιμά τους Τρεις Ιεράρχες

moysiko

Το Μουσικό Σχολείο Αγρινίου σε συνεργασία με το Παράρτημα Αιτωλοακαρνανίας της Π.Ε.Θ. και την Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας συμμετέχει σε εκδήλωση που θα γίνει με την ευκαιρία της εορτής των Αγίων Τριών Ιεραρχών, προστατών των Ελληνικών Γραμμάτων, την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 19.00 στο Παπαστράτειο Μέγαρο της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου. Ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Δαμασκηνός με θέμα «Οι Τρείς Ιεράρχες διδάσκαλοι και εμπνευστές».

Στο μουσικό μέρος συμμετέχει το μουσικό σύνολο Βυζαντινής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου με εκκλησιαστικούς ύμνους από την υμνολογία της εορτής καθώς και ψαλτοτράγουδα του αειμνήστου Γερασίμου Πρεβεζιάνου προς τιμήν των Τριών Ιεραρχών, σε διδασκαλία και διεύθυνση της χορωδίας από τον εκπαιδευτικό και καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής κ. Μαστροσπύρο Αριστόβουλο.

Συμμετέχουν οι μαθητές/τριες:

Στα μουσικά όργανα: Στο φλάουτο η Τσιμιδάκη Αγγελική, στο κανονάκι ο Μαντέλος Ιωάννης και στο ούτι ο Δροσοπαναγιώτης Δημοσθένης.

Τη χορωδία αποτελούν οι : Δροσοπαναγιώτη Αναστασία, Παλιούρα Αγάθη, Παλιούρα Γεωργία, Βάτσιου Σταυρούλα, Ζησιμόπουλος Αριστείδης, Μάλαινος Παναγιώτης, Κρίθυμος Βασίλειος, Στρεμμένος Θεόδωρος, Ζήσης Ιωάννης, Κονδύλης Αθανάσιος, Ευκαρπίδης Χρήστος, Καψάλης Χρήστος, Παπαλάμπρος Γεώργιος, Τριάντης Νικόλαος, Συρογιαννίδης Ελευθέριος, Κουμπαρούλης Μιχαήλ, Κόκκινου Αγάθη, Χαρακίδας Βασίλειος Τσιμιδάκη Αγγελική, Γιαννακοπούλου Μαρία, Φάββα Ειρήνη, Μαντέλος Ιωάννης, Δροσοπαναγιώτης Δημοσθένης, Στάικου Δινίκη, Ζήση Σοφία.

Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith