Το ΚΚΕ καταδικάζει την απόφαση του δικαστηρίου για τους 9 μαθητές του 1ου Γυμνασίου Αγρινίου

1 gymnasio

Η Τομεακή Επιτροπή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ χαρακτηρίζει απαράδεκτη, καταγγέλλει και καταδικάζει την απόφαση που επέβαλε το δικαστήριο ανηλίκων Αγρινίου, η οποία προκαλεί το λαϊκό αίσθημα για την ποινή στους εννέα μαθητές του 1ου Γυμνασίου για τις κινητοποιήσεις που έκαναν τον Οκτώβριο του 2020. Η καταδικαστική απόφαση που επιβλήθηκε στους μαθητές, αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι η αντιλαϊκή πολιτική πάει χέρι – χέρι με τον αυταρχισμό και την καταστολή. Στόχος τους η τρομοκράτηση των μαθητών αλλά και όσων άλλων αγωνίζονται ενάντια στην πολιτική που τους καταδικάζει στη ζωή χωρίς δικαιώματα.

Οι μαθητές του 1ου γυμνασίου Αγρινίου διεκδικούσαν:

Μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη στην κατεύθυνση των 15 μαθητών στην τάξη.
Προσλήψεις καθηγητών- να καλυφθούν όλα τα κενά.
Επαρκές προσωπικό καθαριότητας.
Με ευθύνη Υπουργείου Παιδείας, Περιφερειών και Δήμων να βρεθούν κατάλληλοι χώροι για σχολεία με σοβαρά κτηριακά προβλήματα.
Ασφαλείς, συχνές και δωρεάν μεταφορές για τους μαθητές.
Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων και της ΕΒΕ.
Ο αγώνα τους για αυτά τα αιτήματα δίκασαν τους μαθητές σαν εγκληματίες του κοινού ποινικού κώδικα και η κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ κυβερνήσεις των μαθητοδικείων φέρουν μεγάλες ευθύνες.

Όλα αυτά συνέβησαν σε μια περίοδο που σε όλη την Ελλάδα μαθητές, καθηγητές και Σύλλογοι Γονέων κινητοποιούνταν με τα ίδια αιτήματα. Αιτήματα που είχαν να κάνουν με το ασφαλή άνοιγμα των σχολείων απέναντι στον κορονοιο που τα σχολεία λειτουργούν με τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, με άκρως επικίνδυνες υγειονομικές συνθήκες και χιλιάδες χαμένες ώρες. Αποδεικνύεται ότι αυτό που πραγματικά τους ενοχλούσε και τους ενοχλεί, είναι ο συλλογικά οργανωμένος αγώνας των μαθητών και τα δίκαια αιτήματά τους. Το μόνο σίγουρο είναι πως οι μαθητές είχαν δίκιο γιατί διεκδικούσαν και απαιτούσαν να ανοίξει το σχολείο τους άμεσα με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας!

Η απόφαση αυτή επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει το δρόμο του αυταρχισμού και της καταστολής, δικάζοντας και μαθητές, δρόμο που χάραξαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, που θέλει να τσακίζει όποιον αγωνίζεται και σηκώνει κεφάλι. Σηματοδοτεί τον καθαγιασμό της σαπίλας ενός συστήματος που η διέξοδός του είναι να τσακίσει όποιον αντιστέκεται»

Οι καταδικαστικές αποφάσεις των “μαθητοδικείων” και τα όποια άλλα τρομοκρατικά μέτρα, δεν πρόκειται να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των μαθητών που τους βγάζουν στους δρόμους όσο αυτή η πολιτική θα συνεχίζεται – ανεξάρτητα από το ποιός θα είναι κάθε φορά ο κυβερνητικός διαχειριστής της.

Η Τ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ καλεί το λαό της Αιτωλοακαρνανίας να εκφράσει την αλληλεγγύη του. Μέσα από τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς, να κάνει δική του υπόθεση την υπεράσπιση των συνδικαλιστικών και δημοκρατικών ελευθεριών, ζητώντας τον τερματισμό κάθε δίωξης. Μαζικά και οργανωμένα να απαιτήσει και να επιβάλει να σταματήσουν οι διώξεις και να αθωωθούν όλοι οι διωκόμενοι μαθητές αγωνιστές. Να απατήσει κάτω τα χέρια από τους αγώνες των μαθητών.googlenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith