Το Δη.Πε.Θε. Αγρινίου παρουσιάζει την παράσταση «ΟΙ ΜΥΘΟΙ ΤΩΝ ΑΓΑΛΜΑΤΩΝ»

foto 4 (2)

Το Δη.Πε.Θε. Αγρινίου παρουσιάζει από τις 9 έως 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022, ώρα 8.00 το βράδυ στο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου με ελεύθερη είσοδο, την παράσταση «ΟΙ ΜΥΘΟΙ ΤΩΝ ΑΓΑΛΜΑΤΩΝ» της ΕΛΕΝΗΣ ΜΑΡΣΕΛΛΟΥ σε συνεργασία με την ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΚΑΙ ΛΕΥΚΑΔΑΣ.
σκηνοθεσία: ΦΡΥΝΗ ΘΕΤΑΚΗ
εικαστική επιμέλεια: ΝΙΚΟΣ ΒΕΛΤΣΙΣΤΑΣ
φωτισμοί: ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΜΠΟΣ
βοηθός σκηνοθέτη: ΑΓΑΠΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΑΔΟΥ
φωτογραφίες: ΑΝΤΩΝΗΣ ΧΑΜΑΛΕΤΣΟΣ

παίζουν οι:
ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΤΑΗΣ
ΣΑΒΒΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ
ΦΡΥΝΗ ΘΕΤΑΚΗ
foto 2
Υπόθεση του έργου:
Μία κλοπή αγάλματος, μια προσπάθεια εξιχνίασής της και κάτι υπερφυσικό στην ατμόσφαιρα του Μουσείου.
Κάτι, που «ξυπνά» τα αγάλματα από την πολύχρονη ακινησία τους και ζωντανεύει τις ψυχές αυτών που απεικονίζουν.
Ήρωες και θεοί μας ταξιδεύουν στους αιτωλικούς μύθους, αλλά και οδηγούν τη ματιά μας στα εκθέματα του μουσείου, σιωπηλούς μάρτυρες της ζωής και των ταφικών εθίμων κάποιες χιλιετηρίδες πριν.
Κεντρικά πρόσωπα η Διηάνειρα, ο Μελέαγρος και ο Ηρακλής, που θυμούνται και μέσα από τους διαλόγους τους ζωντανεύουν επεισόδια της μυθολογίας, όπως το κυνήγι του Καλυδώνιου κάπρου, η πάλη του Ηρακλή με τον Αχελώο, η αρπαγή της Διηάνειρας από τον περατάρη του Εύηνου, τον Κένταυρο Νέσσο, και η εξόντωσή του από τον Ηρακλή με τα δηλητηριασμένα βέλη του, κάτι που θα οδηγήσει στο οδυνηρό τέλος του Ηρακλή. Τον ρόλο τους όμως έχουν και οι θεοί, όπως ο Δίας, η Άρτεμις, η Αφροδίτη, ο Έρωτας και αναφορές γίνονται και σε άλλους ήρωες και ηρωίδες, όπως ο Άγριος, ο ιδρυτής του Αγρινίου, η Αταλάντη, ο Όξυλος και άλλοι που συμμετέχουν στα παραπάνω επεισόδια. Από το μακρινό παρελθόν όλα αυτά τα
πρόσωπα μας μεταφέρουν συναισθήματα, σκέψεις και κάποιες αντιλήψεις, που δείχνουν ότι ο άνθρωπος μέσα στους αιώνες είναι ίδιος.
Συνοδοιπόροι σ΄ αυτό το ταξίδι είναι ο Όμηρος, ο Σοφοκλής, ο Βακχυλίδης, ο Οβίδιος.
ΕΛΕΝΗ ΜΑΡΣΕΛΛΟΥ

zenith

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: 60’

*την ιδιαιτερότητα της παράστασης την καθορίζει ο περιορισμένος αριθμός θέσεων (20 ανά παράσταση)

Ευχαριστούμε για την ανταπόκριση του κοινού καθώς οι θέσεις έχουν ήδη εξαντληθεί.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλ 26413-60606,60608 για να μπουν στη λίστα αναμονής για ενδεχόμενη ακύρωση θέσεων. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

από το Δη.Πε.Θε.Αγρινίουgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith