Την Τρίτη 21 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί άσκηση ετοιμότητας και εκκένωσης του νοσοκομείου Αγρινίου

nosokomeio agriniou1big

Την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023 κατά τις ώρες μεταξύ 11.00 έως 13:00 θα πραγματοποιηθεί Άσκηση Επιχειρησιακής Ετοιμότητας στο Νοσοκομείο Αγρινίου για την περίπτωση σεισμού.

Θα διεξαχθεί υπό την επίβλεψη του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ) βάσει των επιχειρησιακών σχεδίων «Σώστρατος» και «Περσέας».

Για την διεξαγωγή της άσκησης θα προσέλθουν στελέχη και οχήματα της Αστυνομίας, Πυροσβεστικής, ΕΚΑΒ, Πολιτικής Προστασίας και Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Αγρινίου, ενώ θα μετάσχουν εργαζόμενοι του Νοσοκομείου και σπουδαστές επαγγελμάτων υγείας. Οι τελευταίοι θα υποδυθούν το ρόλο εικονικών ασθενών που θα μεταφερθούν εκτός του κτιρίου του Νοσοκομείου από τις διασωστικές αρχές.

Για την ομαλή διεξαγωγή, θα αποκλειστούν από την προηγούμενη μέρα οι χώροι στάθμευσης της κεντρικής εισόδου του κτιρίου του Νοσοκομείου καθώς και των Εξωτερικών Ιατρείων, και επίσης θα στηθούν σκηνές στον περίβολο του Νοσοκομείου.

Σκοπός της άσκησης είναι η βελτίωση των δεξιοτήτων, της στάσης και της συμπεριφοράς των εργαζομένων, ώστε να μην επικρατήσει σύγχυση και πανικός σε περίπτωση σεισμού, καθώς και η ανάπτυξη συνεργασίας με τους λοιπούς επιχειρησιακά εμπλεκόμενους φορείς.

Θα εκκενωθούν εικονικά χώροι του Νοσοκομείου, ενώ κανείς ασθενής δεν θα μετάσχει στην άσκηση και επομένως δεν θα προκληθεί ενόχληση στους νοσηλευομένους και τους συνοδούς τους.googlenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith