Τηλεφωνική επικοινωνία Καραγκούνη με τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης για την διατήρηση του Πρωτοδικείου Μεσολογγίου και Αγρινίου

karag

Τηλεφωνική επικοινωνία πραγματοποίησε σήμερα ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Κώστας Καραγκούνης με τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης κ. Ιωάννη Μπούγα για ένα θέμα που τις τελευταίες ημέρες έχει αναστατώσει το νομό Αιτωλοακαρνανίας και αφορά το θέμα του δικαστικού χάρτη και ειδικότερα τη βούληση της κυβέρνησης σχετικά με την διατήρηση τόσογια το Πρωτοδικείο Ι.Π. Μεσολογγίου και το Πρωτοδικείο Αγρινίου.
Στην τελευταία συνάντηση που είχε πραγματοποιηθεί με θέμα τους δικαστικούς χάρτες, στην οποία παρευρέθηκαν βουλευτές καθώς και οι πρόεδροι των δικηγορικών συλλόγων ο κ. Καραγκούνης είχε επισημάνει στον κ. Μπούγα ότι ο νομός Αιτωλοακαρνανίας είναι σχεδόν η μισή Στερεά Ελλάδα σε έκταση, γι’ αυτό και επιβάλλεται να παραμείνει τόσο το Εφετείο όσο βεβαίως και τα δύο Πρωτοδικεία του νομού.
Ο βουλευτής στην σημερινή επικοινωνία με τον Υφυπουργό επεσήμανε ακόμη πιο έντονα την επιτακτική ανάγκη της παραμονής και του Πρωτοδικείου τηςΙ.Π. Μεσολογγίου στην πρωτεύουσα του νομού αλλά και την παραμονή του Πρωτοδικείου Αγρινίου στην μεγαλύτερη πληθυσμιακά πόλη του νομού. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε ότι θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι εξής παράμετροι.
Πρώτα από όλα η λειτουργικότητα της δικαιοσύνης καθώς τα δύο ανωτέρω Πρωτοδικεία παίζουν κρίσιμο ρόλο στην διασφάλιση πρόσβασης στη δικαιοσύνη για τις τοπικές κοινωνίες.
Ένας εξίσου σημαντικός παράγοντας είναι η γεωγραφική κατανομή, διότι ο νομός Αιτωλοακαρνανίας είναι ο μεγαλύτερος νομός στην χώρα με ιδιαίτερο γεωμορφικό ανάγλυφο που δυσκολεύει για τους πολίτες την πρόσβαση στις δικαστικές δομές.
Πέρα των ανωτέρω Ο Κ. ΚΚΑ ΕΠΕΣΗΜΑΝΕ ΣΤΙΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΌΤΙ μπορεί να υπάρξει εξαίρεση στο νομό και να παραμείνουν τα δυο Πρωτοδικεία, αφενός για το Πρωτοδικείο Αγρινίουεπειδήκαλύπτειπληθυσμιακά το μεγαλύτερο μέρος του νομού καιαφετέρου για το Πρωτοδικείο της Ι.Π. Μεσολογγίουτόσο γιαγεωγραφικούςόσο και για ιστορικούς λόγους.
Ο κ. Καραγκούνης στο αμέσως επόμενο διάστημα θαεπισημάνειτα ίδια επιχειρήματα για την αναγκαιότηταπαραμονής και των δυο Πρωτοδικείων και στο γραφείο του πρωθυπουργού.googlenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith