Θεσσαλονίκη: Με προσευχές και σταυρούς οι «αρνητές» των νέων ταυτοτήτων σε συγκέντρωση

thessaloniki m2

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν στη Θεσσαλονίκη, «αρνητές» των νέων ταυτοτήτων, που θεωρούν, μεταξύ άλλων, ότι οι νέες ταυτότητες θα έχουν ειδικό «τσιπ» παρακολούθησης.

Το συλλαλητήριο διοργανώθηκε με διαδικτυακά καλέσματα από άτομα που αρνούνται να εκδόσουν τη νέα ταυτότητα και τη χαρακτηρίζουν «ηλεκτρονική σκλαβιά» ενώ μετά τη συγκέντρωση ακολουθήσε πορεία η οποία ολοκληρώθηκε λίγα λεπτά πριν τις 22.00 στην πλατεία του Λευκού Πύργου, από όπου ξεκίνησε. Οι διαδηλωτές έψαλαν τον εθνικό ύμνο και την Υπερμάχω Στρατηγώ.

Στη συγκέντρωση, η οποία ξεκίνησε λίγο πριν τις 7 το απόγευμα στην πλατεία του Λευκού Πύργου, συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, μοναχοί και άνθρωποι που κρατούν σταυρούς, εικόνες της Παναγίας, θρησκευτικά «λάβαρα», σημαίες της ορθοδοξίας και της Ελλάδας. Μάλιστα, τα άτομα… προσευχηθηκαν όλοι μαζί.

Δείτε βίντεο από τη συγκέντρωση:

Οι διαδηλωτές θεωρούν πως οι νέες αστυνομικές ταυτότητες έχουν «τσιπάκι», προς παρακολούθηση των πολιτών και το χάραγμα του… «666», μεταξύ άλλων. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, στη συγκέντρωση συμμετείχαν άτομα κι από άλλες πόλης της Ελλάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛΑΣ, στο συλλαλητήριο εκτιμάται ότι έλαβαν μέρος περίπου 3.000 άτομα.

protothema.grgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith