Θεσσαλονίκη: Φιλόλογος δούλευε σε οίκο ανοχής χωρίς να το ξέρει κανείς

oikos anoxis shutterstock.jpg

Ο οίκος ανοχής στη Θεσσαλονίκη, μπήκε στο στόχαστρο της αστυνομίας και η φιλόλογος συνελήφθη. Για τα όσα έγιναν, ενημερώθηκε πρώτος ο γιος της, που σπουδάζει γιατρός…

Η φιλόλογος στη Θεσσαλονίκη, βρέθηκε με χειροπέδες. Ο οίκος ανοχής έπρεπε να είναι κλειστός την ημέρα που οι αστυνομικοί έκαναν έφοδο και οι δύο γυναίκες που βρέθηκαν μέσα οδηγήθηκαν στην αστυνομία. Ο δικηγόρος που ανέλαβε την 50χρονη τηλεφώνησε στον γιο της, που δεν ήξερε τα όσα συνέβαιναν. Όπως είπε πίστευε ότι η μητέρα του εργαζόταν ως γραμματέας, για να συνεισφέρει οικονονικά στις σπουδές του. «Αν το ήξερα θα έπιανα δουλειά ως γκαρσόνι» είπε μεταξύ άλλων, σε μια υπόθεση που τις τελευταίες μέρες, έγινε θέμα συζήτησης στην πόλη.

Πιο αναλυτικά, η 50χρονη γυναίκα, φιλόλογος στο επάγγελμα, έχασε τη δουλειά εν μέσω πανδημίας και αναγκάστηκε να αναζητήσει εργασία στην υποδοχή ενός οίκου ανοχής, ώστε να εξασφαλίσει τα προς το ζην και να καταφέρει να σπουδάσει τον γιο της.

Η 50χρονη γυναίκα κάθισε στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης κατηγορούμενη για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων και για την αποτροπή μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών. Συγκατηγορούμενή της ήταν και μία ιερόδουλη, η οποία δεν προσήλθε στο δικαστήριο. Όπως έγινε γνωστό κατά την ακροαματική διαδικασία, το περιστατικό διαδραματίστηκε την περίοδο της πρώτης καραντίνας.

Τότε, οι πολίτες αναγκάστηκαν να παραμένουν στα σπίτια τους για να μειωθεί η διασπορά του κορονοϊού και τα καταστήματα κατέβασαν ρολά, μεταξύ αυτών και οι οίκοι ανοχής. Σε έλεγχο, αστυνομικοί εντόπισαν τις δύο γυναίκες μέσα σε έναν οίκο ανοχής της δυτικής Θεσσαλονίκης. Το κόκκινο φωτάκι ήταν σβηστό και η πόρτα κλειστή. Βεβαιώθηκαν όμως οι παραβάσεις γιατί οι δύο γυναίκες δεν έπρεπε να βρίσκονται μέσα στο οίκημα ενώ παραπέμφθηκαν σε δίκη.

“Μου είπε ότι εργάζεται στη γραμματεία μιας υπηρεσίας και όχι στην υπηρεσία ενός οίκου ανοχής. Λόγω της οικονομικής κρίσης, δούλευε έτσι ώστε να με βοηθήσει στις σπουδές μου, στην οδοντιατρική. Εκείνη την περίοδο ολοκλήρωνα το μεταπτυχιακό μου. Έμαθα ότι η μητέρα μου εργαζόταν σε οίκο ανοχής όταν με πήρε ο δικηγόρος και μου είπε ότι βρίσκεται στο Αυτόφωρο” κατέθεσε ο γιος της 50χρονης και επισήμανε πως αν γνώριζε πού εργαζόταν η μητέρα του, θα αναζητούσε ο ίδιος δουλειά, ως γκαρσόνι.

Σύμφωνα με το grtimes.gr, στην απολογία της, η κατηγορούμενη ανέφερε ότι: “Ειδοποιηθήκαμε από την υπεύθυνη να πάμε να πάρουμε τα πράγματά μας γιατί οι οίκοι ήταν κλειστοί, λόγω κορονοϊού. Είδα τον ένστολο από το “ματάκι” και του άνοιξα την πόρτα. Δεν είχαμε να κρύψουμε κάτι… Η αστυνομία είναι για να μας προστατεύει”.

Ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την απαλλαγή και των δύο γυναικών οι οποίες τελικά αθωώθηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

newsit.gr

zenith