Θεοδωρικάκος: Δεν μπορεί να επικρατεί μπάχαλο στα ελληνικά Πανεπιστήμια

ueodorikakos

Έως ότου ολοκληρωθεί η βιβλιοθήκη στο ΑΠΘ η αστυνομία θα είναι εκεί, διαβεβαίωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Στο ΑΠΘ, πρόσθεσε, κάναμε πράξη το αυτονόητο, μια τρισάθλια κατάληψη έλαβε τέλος με τη συμβολή και της Πανεπιστημιακής Αρχής, υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να διαλύσουν τα Πανεπιστήμια. Ο υπουργός, τόνισε ακόμη ότι η ασφάλεια φοιτητών και καθηγητών, είναι απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης και ήδη την κάνει πράξη, καθώς η αστυνομία παρεμβαίνει όπου έχουν παρατηρηθεί προβλήματα.

Ο κ. Θεοδωρικάκος έστειλε μήνυμα εφαρμογής του νόμου για την πανεπιστημιακή αστυνομία, λέγοντας ότι μαζί με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως τις επόμενες ημέρες θα καταθέσουν εφαρμοστικό διάταγμα που θα ρυθμίζει όλα τα ζητήματα.

Θα δημιουργηθούν δύο τμήματα, ένα στη ΓΑΔΑ στην Αθήνα και ένα στη Θεσσαλονίκη. Οι πρώτοι ειδικοί αστυνομικοί, που σε λίγο καιρό θα αποφοιτήσουν από την σχολή στην Κομοτηνή, θα ξεκινήσουν από το campus του ΑΠΘ και στη συνέχεια θα στην Αθήνα.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επανέλαβε ότι δε μπορεί να επικρατεί μπάχαλο στο ελληνικό Πανεπιστήμιο και κάλεσε την αντιπολίτευση να πάρει θέση. Έστρεψε τα βέλη του κατά του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι επιχειρεί να κάνει αντιπολίτευση «ακόμη και πάνω στα μπάζα του Αριστοτελείου».

Τι είπε για την αστυνόμευση στην Αθήνα

Για το ζήτημα της αστυνόμευσης του Δήμου Αθηναίων ο κ. Θεοδωρικάκος δήλωσε ότι έμεινε έκπληκτος από τις δηλώσεις του δημάρχου, Κώστα Μπακογιάννη, γιατί όπως είπε, υπάρχει στενότατη συνεργασία με τον Δήμο.

Σύμφωνα με τα στοιχειά, τόνισε ο υπουργός, υπάρχει μείωση της εγκληματικότητας στο κέντρο της Αθήνας κατά περίπου 30% και αυτό έπρεπε να είναι σε γνώση του Δημάρχου.

Όπως είπε ο κ. Θεοδωρικάκος, η πόρτα του γραφείου του είναι ανοικτή για τους πάντες και την επόμενη εβδομάδα θα κανονιστεί να υπάρξει συνάντηση με τον κ. Μπακογιάννη.

Αυστηρότεροι έλεγχοι στις ΛΕΑ

Ο υπουργός προανήγγειλε αυστηροποίηση των ελέγχων για τις ΛΕΑ, λέγοντας ότι πλέον η τροχαία θα εφαρμόζει το νόμο πιο αυστηρά.

Για τις κάμερες στους δρόμους δήλωσε ότι είναι υπέρ της μέγιστης δυνατής χρήσης τους και εξετάζεται η καλύτερη δυνατή λύση γιατί μπορεί να φέρουν ουσιαστικά αποτελέσματα στην πάταξη της εγκληματικότητας.

REAL.GRgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith